ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

| 18 Ιουλίου 2016 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Άκουσα με προσοχή και ενδιαφέρον την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ την Πέμπτη 14 Ιουλίου και κατάλαβα τα εξής (άλλοι μπορεί να κατάλαβαν διαφορετικά):

Ο κ. Τσίπρας έχει μάθει πολύ καλά να στρογγυλεύει τις γωνίες των δυσκολιών του λαού, να δικαιολογεί με ήρεμο ύφος και σαν τρίτος, τα λάθη της κυβέρνησής του, αδιαφορώντας για τις συνέπειές τους, να χρησιμοποιεί με πιστικό τρόπο και κατά κόρον το «ΘΑ», να αντιπαραθέτει στις σημερινές δυσκολίες τα μελλοντικά πιλάφια, να μην τον πονάνε «οι ξυλιές σε ξένο πισινό»! Αυτές οι συνεντεύξεις, πέραν από τις σκοπιμότητες,  θυμίζουν και λίγο Max Nordau. Ο Παπαχελάς, δεν τον έχω δει ποτέ τόσο σκυθρωπό, έκανε ερωτήσεις ανώδυνες, ώστε να διευκολύνονται και οι δύο πλευρές, ο Πρωθυπουργός να παρουσιάζεται συμπαθής από ένα κανάλι που του έχει σούρει τα εξ’ αμάξης στο παρελθόν, το δε κανάλι να γίνεται αρεστό, ώστε να αποφύγει την ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, αν ποτέ γίνει ο διαγωνισμός για τις τέσσερες ή τέσσερες και κάτι παραπάνω, άδειες. Εγώ θα ήθελα, αλλά δεν περίμενα, ο Παπαχελάς να έχει συντάξει το προεκλογικό «ψεματολόγιο» του κ. Τσίπρα και να ζητήσει τα σχόλιά του, επιμένοντας επ αυτού, αλλά που τόλμη για κάτι τέτοια! Ο Πρωθυπουργός σε ένα σημείο είχε δίκιο, στο Plan B, αν συνέβαινε το Grexit. Τα αστεία παπαγαλάκια των καναλιών και των κομμάτων, θεωρούν λάθος, τη μόνη σωστή πράξη που έχει κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. την μελέτη «εναλλακτικού σχεδίου». Ο Πρωθυπουργός με προβλημάτισε, όχι για τα λάθη που έχουν γίνει και δεν ξεγίνονται, αλλά για τα σωστά που πιστεύει πως θα γίνουν, αλλά δεν θα γίνουν. Είναι εκπληκτικό και μαζί άκρως επικίνδυνο, να αδιαφορεί για το κλείσιμο  χιλιάδων  παραγωγικών επιχειρήσεων και να πιστεύει, ότι θα έρθουν ξένες επενδύσεις να λύσουν τα προβλήματά μας! Όχι κ. Πρωθυπουργέ, δεν σας τα έχουν πει καλά οι σύμβουλοί σας, δεν θα έρθουν επενδυτές, κοράκια θα έρθουν που μυρίζονται πτώματα! Η περίπτωση της Cosco, είναι όντως ενδιαφέρουσα, ξεκίνησε πριν από σας, έχει καθαρά γεωγραφικά αίτια η επιλογή της και κάνατε το παν για να την διώξετε, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρετε, προσέξτε όμως γιατί κάτι γίνεται στα Σκόπια, που θα βάλει κι εκείνα στο παιχνίδι, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησή σας να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των τραίνων.

Όταν ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν ζήτησε δανεικά από Ρωσία και Κίνα, είπε έναν χρησμό, τον οποίο η λογική μου δεν με βοηθά να καταλάβω: «Πήγαμε και ζητήσαμε προσωρινό μικρό και βραχυχρόνιο δανεισμό, τον οποίο μας αρνήθηκαν, λέγοντας ότι δεν μπορούν να λύσουν το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας!». Κύριε Πρωθυπουργέ,  μας τρελάνατε με τα μνημόνια που θα καταργούσατε και τους χορούς που θα βάζατε τους ευρωπαίους να χορέψουν, μη μας τρελάνετε πάλι με την «εκφραστική σας ασάφεια». Από τους παραπάνω ή ζητήσατε μικροποσά, όπως είπατε, για να φοβίσετε προφανώς τους ευρωπαίους ή ζητήσατε πολλά και σας απάντησαν, ότι δεν μπορούν να τα δώσουν. Έτσι ή αλλιώς, την πόρτα την έκλεισαν με θόρυβο.  

Ο κ. Πρωθυπουργός εξεστόμισε και βαρύτατη ύβρη κατά των ελληνικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες έβγαλαν το λεφτά στο εξωτερικό και τώρα κλείνουν οι επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα. Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να απαλλαχθείτε από το αριστερίστικο σύνδρομο του αντι-επιχειρηματικού μένους, δεν γίνονται έτσι τα πράγματα, οι δεκάδες χιλιάδες παραγωγικών επιχειρήσεων που κλείνουν και οι επιχειρηματίες που τρελαίνονται ή αυτοκτονούν, δεν τα κάνουν γιατί έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, αλλά γιατί  η κυβέρνησή σας ακολουθεί μία καταστροφική οικονομική πολιτική. Αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά(120 δις. επισήμως την εξαετία) στο εξωτερικό, τους ξέρετε από τα στοιχεία των Τραπεζών και από τις διάφορες Λίστες, αλλά δεν τολμάτε να τους αγγίξετε, γιατί θα σας θυμίσουν αταξίες και αμνησίες δικών σας ανθρώπων! Σε λίγο, με την πολιτική που ακολουθείτε θα ιδρύονται  στην Ελλάδα Κολχόζ αντί για επιχειρήσεις! Είναι απογοητευτικό που σε τέτοιες πρωθυπουργικές ύβρεις, δεν αντιδρούν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι βολεύονται στα «παράθυρα» και στα μικροσυμφέροντα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, η πολιτική που ακολουθείτε έχει δοκιμαστεί αλλού υπό καλύτερες συνθήκες και απέτυχε, αλλάξτε την, αν μπορείτε, γιατί καταστρέφετε τους Έλληνες και την Ελλάδα!

Επαναλαμβάνω, ότι εγώ έτσι κατάλαβα την συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού και εύχομαι να την κατάλαβα λάθος!

Απόστολος Γεωργόπουλος             

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*