ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

| 2 Ιανουαρίου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Είναι βέβαιες οι πολιτικές εξελίξεις που έρχονται, αβέβαιο είναι το πότε θα φθάσουν, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι χρονικά πολύ μακριά. Η κυβέρνηση των «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» θα φύγει, αν βεβαίως ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες και όχι δικτατορικές τακτικές τις οποίες όλοι απευχόμαστε, και η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη θα κληθεί να κυβερνήσει, μόνη ή το πιθανότερο με παρέα. Στο χρονικό αυτό σημείο, είναι χρήσιμο, ο κ. Μητσοτάκης και όλη η αντιπολίτευση, να σκεφτούν, γιατί ζήσαμε την οδυνηρή παρένθεση της σημερινής αριστερίζουσας κυβέρνησης, σε μια εποχή που ο αριστερισμός τα έχει χάσει όλα και παντού έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Φαίνεται να επικρατεί η άποψη, ότι δεν κέρδισε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά έχασαν οι προηγούμενες, καμία από τις οποίες δεν βοήθησε τον λαό, αλλά τον πολέμησε και τον εξαπάτησε, αφού καμία δεν είπε και δεν έκανε τα πρέποντα, αλλά τα συμφέρονται για ίδια εξυπηρέτηση και όφελος. Είναι κακό να ξεχνιέται, ότι οι προ της σημερινής κυβερνήσεις δεν άσκησαν ωφέλιμη και συμφέρουσα για την Ελλάδα και τους έλληνες πολιτική, αλλά χρησιμοποιούσαν ότι εύρισκαν μπροστά τους αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά χρημάτων, προερχόμενα από ευρωπαϊκή βοήθεια και δανεισμό, χωρίς να βελτιωθεί η ελληνική κοινωνία και να ισχυροποιηθεί η οικονομία. Οι πολιτικές δυνάμεις έχασαν την επαφή με τον λαό και προκάλεσαν την αποστροφή του.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κυβερνήσει με τα στελέχη της ΝΔ και πιθανόν άλλων κομμάτων, πάντως με όλους εκείνους που έχουν κυβερνήσει στο παρελθόν. Έχει σκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών προσώπων και πως αυτή  θα γίνει; Η χώρα δεν χρειάζεται κυβέρνηση λιγότερο κακή από τη σημερινή, χρειάζεται καλή κυβέρνηση! Αν και αυτή τη φορά η επιλογή του λαού αποδειχτεί λαθεμένη, θα σχηματιστεί η εντύπωση ότι η Δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο για τις περιστάσεις πολίτευμα, εντύπωση την οποία όλοι απευχόμαστε, αλλά δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να την αποκλείσουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλά παραδείγματα που πρέπει να αποφύγει, αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία τον έταξε σε μια πολλή δύσκολη στιγμή να κυβερνήσει, γι’ αυτό δεν πρέπει ν’ αφήνει αμφιβολίες για τις προθέσεις και τις ικανότητές του.

Απόστολος Γεωργόπουλος

Επιχειρηματίας-Οικονομιλόγος   

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*