ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

| 13 Ιουλίου 2016 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Το υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος, ανοίγει για το κοινό, κάθε φορά που θεωρούν οι υπεύθυνοι ότι είναι ευχάριστο να παρουσιάζεται η πρόοδος των εργασιών. Έτσι έχουμε δει συναυλίες σε πρόχειρα διαμορφωμένους χώρους, έχουμε περπατήσει στο καταπληκτικό Πάρκο με τις ελιές και τους θάμνους της ελληνικής χλωρίδας, αλλά και τον χορό των Γερανών! Από 21 έως 24 Ιουνίου 2016, άνοιξε πάλι ο χώρος, σχεδόν κτηριακά τελειωμένος αυτή τη φορά. Τα κτίρια της Λυρικής Σκηνής και της Βιβλιοθήκης είναι εντυπωσιακά, χωρίς να έχουν πολλά να ζηλέψουν από όμοια άλλων χωρών. Οι ήδη διαμορφωμένοι υπαίθριοι χώροι συναυλιών, η ποικιλία ευχάριστων χώρων για τα παιδιά, η αίσθηση που δίνει το Πάρκο, ότι βρίσκεται κανείς στην άγρια φύση, το κανάλι ιστιοπλοΐας μικρών σκαφών μαζί και κωπηλατοδρόμιο, μια λέξη φέρνει στο στόμα «Πολιτισμός»!

Από το Δώμα της Λυρικής Σκηνής έχει ο επισκέπτης πανοραμική άποψη του Σαρωνικού, των Ιστιοπλοϊκών Μαρινών, των Αθλητικών χώρων του Π. Φαλήρου και του θαλάσσιου μετώπου μέχρι την Φρεατίδα.

Το 2017 το Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργήσει και για ένα διάστημα την φροντίδα λειτουργίας του θα την έχει το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», κατόπιν θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι θα υπάρχουν στο παραχωρητήριο  ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε το μεγάλο αυτό πολιτιστικό έργο, να μην υποστεί τις συνέπειες της διαχειριστικής ανικανότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών!

Μαργαρίτα Μουζίνσκα      

Καταχωρήθηκε στα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*