Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΕΟΝΤΗ!

| 8 Δεκεμβρίου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Η Κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου μας έλεγε μέχρι πρότινος ότι ακολουθείται η ορθή πολιτική με ευνοϊκά για τους Έλληνες αποτελέσματα. Μας έλεγε επίσης ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού, του λαού που μάτωσε και εξακολουθεί να ματώνει, έπιασαν τόπο. Παρουσίαζαν την «ζηλευτή επίδοση της ελληνικής οικονομίας, με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και με πρωτογενή  πλεονάσματα»! Στην άκρη του τούνελ φαινόταν φως. Για να επιτευχθούν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα, προσέλαβαν ειδικούς του είδους με κορυφαίο τον κ. Στουρνάρα. Την παρουσίαση των κυβερνητικών θαυμάτων ανέλαβαν δημοσιογραφίσκοι και την υποστήριξη οικονομολόγοι «ολίγιστοι».

Ο ελληνικός λαός είχε αντίθετη άποψη, τόσο για την ακολουθούμενη πολιτική, όσο και για τα αποτελέσματά της, αφού κάθε μέρα γινόταν φτωχότερος, μεγάλωνε το άγχος του και άδειαζε η κατσαρόλα του. Ο λαός δυσφορούσε και δυσφορεί, γιατί βλέπει ότι αυτός πληρώνει πάλι το μάρμαρο, ενώ οι κλέφτες και οι καταχραστές ζουν και βασιλεύουν, ενώ «τα παιδιά των πολιτικών» στον δημόσιο τομέα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη σιγουριά και την ασφάλεια.

Πολλοί ρωτούσαμε την Κυβέρνηση, πως είναι δυνατόν η οικονομία να πηγαίνει καλά και οι επιχειρήσεις να κλείνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, το εθνικό προϊόν κάθε χρόνο να μειώνεται, συνεχώς να δανειζόμαστε και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται, η ανεργία να βρίσκεται στο ένα και μισό εκατομμύριο, ο διεθνής δανεισμός μας να αλλάζει δίκαιο και από το ελληνικό να πηγαίνει στο βρετανικό (λίγοι έχουν καταλάβει ότι αυτό είναι καταστροφικό και θα το βρούμε μπροστά μας), και εμείς να πρέπει να χαιρόμαστε; Κανείς φυσικά δεν απάντησε ποτέ.

Πέρασε ο καιρός και φθάσαμε στο «δια ταύτα», δηλ. στο ελπιζόμενο τέλος του μνημονίου. Η Κυβέρνηση αερολογώντας είπε ότι θα βγει στις Αγορές και θα δανειστεί από εκεί! Έφαγε βέβαια πόρτα, όπως λέμε και οι νεοέλληνες και μαζεύτηκε. Τώρα η Τρόικα αρνείται να δεχτεί τις μπουρδολογίες της Κυβέρνησης, δέχεται τους «επαίτες» στο Παρίσι, ζητάει τα λεφτά που οφείλουμε στους δανειστές και για να δώσουν κι άλλα θέλουν να είναι εδώ, να αποφασίζουν και να ελέγχουν. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να τους πει ότι έχουν άδικο;

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν πλέον, έχασε την λεοντή και έμεινε μόνο όνος!  Παρά ταύτα υπάρχει ποσοστό του λαού που εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα μας σώσουν οι καταστροφείς μας! Καλά να πάθουμε.

Γεωργόπουλος Απόστολος   

   

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*