ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

| 15 Μαρτίου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

δημος Π.ΦαληρουΔΗΜΟΣ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ  

                                                                                    Π.ΦΑΛΗΡΟ,12/11/2013

      

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θεμελίωση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου

Ένα μήνα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια θεμελίωσης του μεγάλου αυτού έργου το Σάββατο  16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 (στον χώρο ανέγερσης και εργασιών-έναντι Δημοτικού γηπέδου ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ).

 Τον θεμέλιο λίθο θα θέσει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός ενώ της τελετής  θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης & Π. Φαλήρου κ. Συμεών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή του Γυμναστηρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου εξελίχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και σημειώνουν εντυπωσιακή πρόοδο με στόχο το έργο να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των 20 μηνών (εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης έργου: ΜΑΙΟΣ 2015).

Το έργο που χρηματοδοτείται εξ΄ολοκλήρου από τη Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνει την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου 1.200 θέσεων ενώ στον περιβάλλοντα χώρο μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή:

 Δύο  κτιρίων αποδυτηρίων, το ένα από τα οποία θα διαθέτει και χώρους υγιεινής κοινού

  • Τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης.
  • Ενός γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 40χ64 για αγώνες μικρών ηλικιών (ακαδημίες)
  • Υποσταθμoύ ΔΕΗ
  • 145 θέσεων στάθμευσης
  • Σκιάστρου θεατών

Το έργο δημοπρατήθηκε με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό το Μάιο του 2013 με αρχικό προϋπολογισμό μελέτης 9.995.000. Στην διαγωνιστική διαδικασία προσήλθαν 15 εταιρίες εκ των οποίων η πρώτη μειοδότρια εταιρία με ποσοστό 40,12% ανέλαβε το έργο με κόστος που τελικά θα ανέλθει στο ποσό των 6.026.840,81.

Με το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού κέντρου Παλαιού Φαλήρου, αφού θα προστεθούν υποδομές και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα.

DSC02856

Καταχωρήθηκε στα: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*