ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΡΙΣΕΙΣ

| 29 Ιανουαρίου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το πρόβλημα που άρχισε να δημιουργείται με τους οκτώ Τούρκους, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ας δούμε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά αντιμετωπίζουν τις κρίσεις.

 • Οι οκτώ. Εξ αιτίας ενός αμφιλεγόμενου στρατιωτικού κινήματος στην Τουρκία, οκτώ αξιωματικοί ήρθαν στην χώρα με ένα ελικόπτερο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Οι λύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν τρείς. Πρώτη, να τους στείλει πίσω, πράγμα ανέντιμο και ανήθικο. Δεύτερη, να τους κρατήσει και να τους δικάσει, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, αφήνοντας ελεύθερη τη δικαιοσύνη να αποφανθεί, πράγμα που έκανε. Η δικαστική απόφαση ήταν άριστη και απολύτως σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Εδώ αρχίζουν τα σοβαρά προβλήματα για την χώρα. Η Τουρκία που περνάει περίοδο εκρηκτικών και απρόβλεπτων αντιδράσεων, απειλεί θεούς και δαίμονες, γιατί αυτό την συμφέρει. Αν είμαστε ένα ισχυρό κράτος, με ένοπλες δυνάμεις ικανές να αντιδράσουν αποτελεσματικά, στην πράξη και όχι στην θεωρία, (το πρόβλημα των ενόπλων δυνάμεων δεν οφείλεται στις ικανότητες του έμψυχου υλικού αλλά στον εξ ανάγκης περιορισμό των υλικών μέσων που διαθέτουν), κανένας δεν θα είχε το δικαίωμα να προβληματιστεί με αυτή τη σωστή λύση. Δυστυχώς βρισκόμαστε απέναντι στην συντριπτική στρατιωτική υπεροπλία της Τουρκίας και τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουμε κατάσταση χειρότερη από εκείνη των Ιμίων και ότι θα εξαναγκαστούμε να βρούμε ατιμωτική λύση τύπου Οτσαλάν!

Υπήρχε και η Τρίτη λύση. Όταν προσγειώθηκε το ελικόπτερο, να ανεφοδιαστεί και να οδηγηθεί στην Κέρκυρα κι από εκεί στην Ιταλία, δηλ. σε μια χώρα που μπορεί να αντιδράσει έναντι της Τουρκίας, αλλά και ανεξάρτητη δικαιοσύνη διαθέτει. Η λύση αυτή θα προστάτευε την ζωή των αξιωματικών και την χώρα δεν θα έβαζε σε περιπέτειες. Αυτή η λύση χρειάζεται πολιτικούς με διορατικότητα και αποφασιστικότητα, πράγμα σπάνιο για τον τόπο.

Το χειρότερο θα είναι αν αληθεύει εκείνο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων καχύποπτων, ότι οι «οκτώ» δεν μας ήρθαν κατόπιν επιλογής των, αλλά εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία! Θα δούμε.

 • Ο Οτσαλάν. Η ανικανότητα των τότε κυβερνώντων πασοκτζήδων με υπουργό εξωτερικών τον Πάγκαλο ή αλλιώς «μαζί τα φάγαμε», μάζεψαν τον δύστυχο Οτσαλάν εδώ και όταν ζορίστηκαν τον έστειλαν στην πρεσβεία μας στην Κένυα, απ όπου τον παρέλαβαν οι τούρκοι. Αυτό σημαίνει φιλότιμο!
 • Τα Ίμια. Οι Τούρκοι μας εξευτέλισαν, πετώντας την ελληνική σημαία και τοποθετώντας την τουρκική σε έδαφος ελληνικό! Πήγε ένα ελικόπτερο να δει τι γίνεται και το έριξαν σκοτώνοντας τους επιβαίνοντες. Στην περιοχή υπήρχε ελληνική ναυτική υπεροχή με αποφασισμένους αξιωματικούς και ναύτες, αλλά οι Σημίτηδες τους διέταξαν να το βάλουν στα πόδια! Τα Ίμια έγιναν…Καρντάκ και τελείωσε.
 • Η υφαλοκρηπίδα. Από 12 μίλια όλου του κόσμου, η δική μας έγινε 6 μίλια, μαζί με ένα casus belli. Πάλι καλά!
 • Ο ελληνικός εναέριος χώρος. Εκεί αλωνίζουν οι Τούρκοι, όποτε και όσο θέλουν και τρέχουν οι άτυχοι πιλότοι μας να τους αναχαιτίζουν.
 • Οι βραχονησίδες. Από γαλανόλευκες οι τούρκοι τις έβαψαν γκρίζες κι εμείς τις βλέπουμε από μακριά! Προχθές ένας μάλλον ανόητος υπουργός φώναζε ότι η κυβέρνηση θα στείλει κατοίκους σε 28 ερημονήσια και όταν αγρίεψαν οι τούρκοι, κατάπιε τη γλώσσα του, γιατί δεν γνωρίζει, ούτε καταλαβαίνει, ότι αυτά τα πράγματα γίνονται δεν λέγονται!
 • Οι ΑΟΖ. Εδώ τα πράγματα είναι για κλάματα. Οι «μια χούφτα» Κύπριοι, οριοθέτησαν τις ΑΟΖ τους και είδη τις εκμεταλλεύονται, εμείς φοβόμαστε και να πούμε το όνομά τους, περιμένοντας να περάσουν οι αγωγοί αερίου από τη χώρα μας αντί της Τουρκίας που είναι ο δρόμος τους!
 • Οι τούρκοι της Θράκης. Όλους Πομάκους, τσιγγάνους και Αιγύπτιους, τους κάναμε  τούρκους, τους εξασφαλίσαμε και μια δυστυχισμένη ζωή και ησυχάσαμε! Εκεί όμως έχουμε τοποθετήσει τα αυγά του φιδιού.
 • Οι Αλβανοί. Ένα εκατομμύριο Αλβανοί, φτωχοί αλλά και έγκλειστοι των φυλακών, ήρθαν στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα, έμεινα για χρόνια, δούλεψαν, κέρδισαν, έστειλαν λεφτά στην πατρίδα τους και δεν είπαν ποτέ καλό λόγο για την Ελλάδα και τους έλληνες!
 • Οι Μακεδόνες. Η ελληνική ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο, με το ποντίκι που βρυχάται εκεί στα Σκόπια. Ντροπή ΜΗΔΕΝ.
 • Δανεικά και οικονομική κρίση. Σπατάλησαν οι πολιτικοί μας την ευρωπαϊκή βοήθεια και τα τεράστια ποσά του δανεισμού και αντί να στρώσουν την οικονομία κάτω να δουλέψει, κλείσανε τα εργοστάσια και τις παραγωγικές μονάδες και ζητιανεύουν ψίχουλα στην Ευρώπη, εισπράττοντας τις ειρωνείες και την χλεύη, όχι μόνο των Ούννων, αλλά και των δόλιων των Μαλτέζων που μας δανείζουν. Αιδώς Αχαιοί!

Αυτούς αγαπητοί συν-έλληνες επιλέγουμε για να μας κυβερνάνε!

Απόστολος Γεωργόπουλος            

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*