ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

| 17 Ιουνίου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Η κυβέρνηση των ΣΙΡΙΖΑΝΕΛ, όπως ίδια κι απαράλλακτα και οι προηγούμενες, λέει ότι προσπαθεί να βγει από τα Μνημόνια και να πάει στις αγορές, αφού περάσει και από το κατάστημα «ποσοτικής χαλάρωσης» του Ντράγκι. Τις απόψεις αυτές λιβανίζουν τα παπαγαλάκια, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενα κι από τους φωστήρες οικονομολόγους, που ζουν προσπαθώντας να πουλήσουν … σεισμικές προγνώσεις! Ας δούμε σε τι μας ενοχλούν τα Μνημόνια και τι θα κερδίσουμε περνώντας από το κατάστημα του Ντράγκι και βγαίνοντας στις αγορές. Τα Μνημόνια, στη σύλληψή τους, έλεγαν και σ εμάς, ότι έλεγαν στην Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο, δηλ. να περιορίσουμε το σπάταλο και παντελώς ανίκανο Κράτος, να πάψουμε να διορίζουμε σαν αργόμισθους τα «κομματόσκυλα», να κλείσουμε τις περισσότερες από τις ελεεινές ΔΕΚΟ και να κοιτάξουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας, μήπως τα καταφέρουμε να παράγουμε τα αναγκαία για να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε τα πάνω από 300 δις. που δανειστήκαμε και τα φάγαμε(μαζί κατά τον κ. Πάγκαλο). Αυτά μας έγραψαν οι ευρωπαίοι συνάδελφοι, μαζί με τους πιστωτές, στα μνημόνια. Οι ευρωπαίοι έκαναν και την πρώτη μεγάλη κίνηση, αγόρασαν το περισσότερο χρέος μας από τα κοράκια και μας έδωσαν την ευχέρεια να το πληρώσουμε, αν το πληρώσουμε, σε καμιά πενηνταριά χρόνια και βάλε. Εμείς πειστήκαμε, ότι τα μνημόνια είναι «συμβάσεις προσχώρησης σε δουλεία», ενώ οι άλλοι 4 μνημονιακοί συνάδελφοι, κατάλαβαν το πρόβλημα σωστά και βρήκαν λύσεις. Βγήκαν και κάτι κουτσαβάκηδες στην Ευρώπη και πουλούσαν μαγκιές την ώρα που άπλωναν το χέρι της ζητιανιάς! Έκαναν βέβαια και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, τραγικά λάθη, με πρώτο και χειρότερο, ότι δέχτηκαν να μας δανείζουν κι άλλα, αντί να μας πούνε «αναλαμβάνουμε την πληρωμή των χρεών σας για ένα διάστημα, κι εσείς ζήστε με ότι παράγετε»! Δυστυχώς δεν το έκαναν και παρασύρθηκαν σε ατέρμονες και αναποτελεσματικές συζητήσεις για οκτώ χρόνια και συνεχίζουν.

Η δεύτερη επιδιωκόμενη έξοδος είναι στις Αγορές. Εκεί τι θα κάνουμε; Ότι και στο σύστημα «ποσοτικής χαλάρωσης», θα δανειστούμε κι άλλα με πολύ υψηλότερο επιτόκια! Γιατί τότε το επιδιώκουμε; Ο μεν λαός, διότι έχει άγνοια και έλλειψη ευθυκρισίας, οι δε πολιτικοί, διότι θα διαθέτουν το προϊόν του δανεισμού ανεξέλεγκτα, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Αυτές είναι εγκληματικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, την τιμωρία των οποίων θα πληρώσουν τα παιδιά μας! Είμαστε δυστυχώς, εκείνο που με τίποτα δεν θέλουμε ν ακούσουμε, ένας επιπόλαιος λαός, χωρίς κρίση και λογική, που συγχέουμε τις υποχρεώσεις της ελευθερίας και την ανευθυνότητα της ασυδοσίας, που χρειαζόμαστε αφεντικό, όπως είχαμε επί 400 χρόνια!

Αγαπητοί συν-Έλληνες, μην πιστεύετε τις δικές μου απόψεις, κοιτάξτε τις φάτσες αυτών που μας κυβερνάνε,(και μας κυβερνούσαν) και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα, όσοι τουλάχιστον είστε έστω λίγο φυσιογνωμιστές και διαθέτετε αναλυτική κρίση. Θυμηθείτε τον Καβάφη και μην ευτελίζεστε στην καθημερινότητα, τουλάχιστον προσπαθήστε όσο μπορείτε!

Απόστολος Γεωργόπουλος         

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*