ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

| 29 Ιουλίου 2023 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Και το φετινό καλοκαίρι η χώρα καίγεται και όπως φαίνεται η καταστροφή είναι μάλλον χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια, και σαυτό έχει συμβάλλει και η κλιματική αλλαγή, δηλ. η αυξημένη θερμοκρασία. Την συμβολή των καιρικών συνθηκών στις πυρκαγιές όλοι οι λογικοί άνθρωποι πρέπει να την συμμερίζονται, εκτός και αν είναι πολιτικάντηδες και προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν και σ αυτή την καταστροφή. Υπάρχουν όμως και κάποια ερωτηματικά που θέλουν απαντήσεις από τους πολιτικούς, οι οποίοι τις αποφεύγουν.

1. Λέγεται δημοσίως από αρμοδίους που ξέρουν ή που πρέπει να ξέρουν, ότι πολλές από τις φωτιές μοιάζουν ή είναι εμπρησμοί, μιλούν μάλιστα και για γκαζάκια και χρονικές συμπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών σε περισσότερα κοντινά σημεία, ακόμα ένας ιδιώτης είπε, ότι είδε από την κάμερα του έναν που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε παρακείμενο του εργοστασίου δάσος. Κάποιοι λένε ότι τα κίνητρα είναι οικοπεδοποιήσεις, τοποθέτηση ανεμογεννητριών, αντιτουριστικές ενέργειες ξένων συμφερόντων, κλπ. Οι Κυβερνήσεις, με πρώτη τη σημερινή της Νέας Δημοκρατίας, έχουν υποχρέωση να ερευνήσουν αυτές τις καταγγελίες, αν είναι αληθινές να προβληματιστούν, αν όμως είναι ψευδείς να τιμωρήσουν αυτούς που τις διασπείρουν, έστω και αν είναι περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Επειδή όμως αυτές οι δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι μόνο τωρινές, έχουν βάση και η πλειοψηφία των Ελλήνων τις πιστεύει, θα πρέπει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, να μας πουν  με αμάσητα λόγια, ποια μέτρα έχουν παρθεί για τους εμπρηστές, πόσοι έχουν συλληφθεί και τι ποινές έχουν επιβληθεί. Αυτού τού είδους οι εμπρησμοί από πρόθεση, καταστρέφουν και δυσφημούν την χώρα, καταστρέφουν τις περιουσίες ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα και το κυριότερο, οι εμπρηστές είναι δολοφόνοι  αθώων ανθρώπων και διερωτώμαι, αν υπάρχει έγκλημα  σοβαρότερο που να δικαιολογεί την ισόβια κάθειρξη; Γιατί κ. Μητσοτάκη, κ. Τσίπρα, κ. Ανδρουλάκη, κ. Κουτσούμπα και οι άλλοι, κοιτάζετε αλλού; Μήπως έχετε κάποια άμεσα ή έμμεσα συμφέροντα ανοχής, δεν καταλαβαίνετε ή δεν τολμάτε; Αφήστε τις ανοησίες περί αγοράς εξοπλισμού πυρόσβεσης και αύξηση του αριθμού των πυροσβεστών, αυτές οι πράξεις σας δεν θα λύσουν το πρόβλημα, τη λύση θα τη δόση η πρόληψη και προς τα εκεί πρέπει να κοιτάξετε, αν έχετε μυαλό και κουράγιο. Εμείς πάντως ο λαός συγκρατούμε, ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, οι 104 από το Μάτι σχεδόν ξεχάστηκαν, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μυταράκης παραθέριζε την κρίσιμη ώρα, ο ευτραφής Περιφερειάρχης χόρευε υπερήφανος για τις φιγούρες του, η Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος «καταθλίβεται μέχρι θανάτου» για τις συμφορές και τους θανάτους, ενώ οι κυριότερες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, δεν θυμίζει αλλά είναι ξέφραγο αμπέλι.     

2. Συνέβη κάτι που κανένας σ αυτή τη Χώρα ή σε άλλη, δεν περίμενε ν ακούσει, ότι στην μία από τις σπουδαιότερες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, εκείνη της Αγχιάλου, έφτασε η φωτιά στις αποθήκες πυρομαχικών και άρχισαν οι εκρήξεις, κάποια από τα F-16, για τα οποία καμαρώνουμε και πληρώνουμε, το βάλαν στα πόδια και το στρατιωτικό προσωπικό διατάχτηκε να αποχωρήσει, σύμφωνα λένε οι δικαιολογίες με υπάρχον πρωτόκολλο!!! Αυτά κύριοι ανευθυνότατοι πολιτικοί, μόνο σε μια χώρα που κυβερνάται από εσάς, ανθρώπους του ψεύδους και της ανοησίας, μπορούν να συμβούν. Αν αυτά στην Αγχίαλο  συνέβεναν  σε εμπόλεμη κατάσταση, τι θα γινόταν, θα ζητούσε εκεχειρία από τον αντίπαλο για να μαζέψετε τα συντρίμμια της Αγχιάλου; Η αντιπολίτευση, η αξιωματική και η άλλη, αντί να ασχολείται με διάφορες ανοησίες, πρέπει να βοηθήσει στο να μάθει ο λαός τι γίνεται στις ένοπλες δυνάμεις, δηλ. η αναβάθμιση των F-16, η συζήτηση για αγορά F-35, η αγορά των Φρεγατών και άλλων οπλικών συστημάτων που συζητούνται, μας εξασφαλίζει ασφάλεια ή μόνο χρέος μας αφήνει; Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ευθύνεται ή όχι για την διαχείριση και την φύλαξη του πολεμικού υλικού και τι κάνει γι αυτό; Οι Τούρκοι, φαντάζομαι ότι, κατόπιν της κωμωδίας της Αγχιάλου, θα ησυχάσουν, αν ποτέ ανησυχούσαν έχοντας εμάς απέναντι! Αγαπητοί συν-Έλληνες για αυτά τα απίστευτα και κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο σπίτι μας, μόνο εμείς φταίμε, αφού εμείς επιλέγουμε και εμείς ανεχόμαστε!!!

Ευτυχώς που εμείς οι Έλληνες, ούτε κρίση έχουμε, ούτε μνήμη, είμαστε οι άνθρωποι του «δεν βαριέσαι», διαφορετικά θα αντιμετωπίζαμε μαζικές αυτοκτονίες!

Απόστολος Γεωργόπουλος         

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*