ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

| 23 Δεκεμβρίου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Εκλογές θα γίνουν σ’ ένα μήνα ή σ’ ένα χρόνο, πάντως πλησιάζουν. Έτσι οι ελάχιστα σκεπτόμενοι Έλληνες προβληματίζονται ποιόν πρέπει να ψηφίσουν για το καλό το δικό τους, της πατρίδας και της Ευρώπης! Την κρίση διαχειρίζεται η Κυβέρνηση των δύο κομμάτων που την προκάλεσαν, δηλ. του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για να μην ξεχνιόμαστε, τα δύο αυτά κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία από το 1974 μέχρι πριν δύο χρόνια, οπότε αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν, όχι για να διορθώσουν τις καταστροφές που προκάλεσαν, αλλά για να διατηρηθούν στην εξουσία. Ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, υπήρξαν πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων τους, τότε που σπαταλούσαν αλόγιστα την τεράστια οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δανείζονταν ασύστολα χρεώνοντας όλους εμάς και τις μέλλουσες γενιές. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι η μνήμη μου είναι αλάθητη, δεν θυμάμαι οι δύο αυτοί πολιτικοί άνδρες να διαχώρισαν ποτέ την θέση τους ή να διαμαρτυρήθηκαν για το πλήθος λαθών και όργιο καταχρήσεων που γίνονταν επί των κυβερνήσεων στις οποίες συνήθως μετείχαν. Πώς είναι δυνατό οι δύο υπεύθυνοι της κυβέρνησης, μαζί με άλλους υπουργούς που και εκείνοι έχουν παίξει κυβερνητικούς ρόλους στο παρελθόν, να μπορούν σήμερα να μας βγάλουν από την κρίση; Μήπως τότε δεν ήξεραν και τώρα έμαθαν; Σαν απίθανο φαίνεται.

Ο εργαζόμενος κόσμος ζει σ’ ένα περιβάλλον πανικού απειλούμενος από το Δημόσιο με νέους κάθε μέρα φόρους, φορτώνεται με καινούργια χρέη, βλέπει τις επιχειρήσεις να κλείνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, την παραγωγή να μειώνεται,  την κυβέρνηση να υπόσχεται πλεονάσματα και το υπερτροφικό κράτος με τα «παιδιά» των κομμάτων να ζει και να βασιλεύει. Χώρες που είχαν παρόμοια προβλήματα με εμάς, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, βγήκαν στο ξέφωτο. Η Κυβέρνηση μας απειλεί, ότι αν αλλάξει θα χαθούμε, λες και δεν έχουμε ήδη χαθεί. Οι εργαζόμενοι πεινάνε και οι μικροεπιχειρηματίες στενάζουν κάτω από το ασήκωτο βάρος των υποχρεώσεων, τις οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν. Η τάξη των προνομιούχων ζει ανέπαφη, τα πολυτελή αυτοκίνητα γέμισαν πάλι τους δρόμους, ενώ τα πανάκριβα κέντρα διασκέδασης είναι ασφυκτικά γεμάτα και η σπατάλη εκεί είναι προκλητική για εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν με 300 ευρώ!

Προβληματίζεται λοιπόν ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Κώστας, η Μαρία, τι να ψηφίσουν και σκέφτονται μήπως από το βέβαιο τίποτα είναι καλύτερο το αβέβαιο κάτι!

Γεωργόπουλος Απόστολος       

  

  

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*