ΠΡΟΚΛΗΣΕ ΙΣ ΚΑΙ…..ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΣ

| 23 Ιουλίου 2013 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Τον Ιούλιο βρέθηκα στο Πόρτο Χέλι για διακοπές. Αυτό τον προορισμό τον προτιμώ τα τελευταία 20 χρόνια και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα εκεί. Φέτος η κίνηση σε επισκέπτες είναι αισθητά μειωμένη και οι εισπράξεις των καταστημάτων μειωμένες περισσότερο, ενώ αρκετά έχουν κλείσει. Δεν θα σταθώ στην τουριστική μείωση, γιατί αυτό μπορεί να πει κανείς ότι είναι αναμενόμενο, ενώ τα παρακάτω, όχι μόνο δεν πρέπει να είναι αναμενόμενα, αλλά προκαλούν σκεπτικισμό, σε όσους Έλληνες τουλάχιστον δε εξακολουθούν να κοιμόνται τον ύπνο, όχι του δικαίου, αλλά του ηλιθίου.

1. Η περιοχή, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, των διευκολύνσεων και της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, ήταν στο παρελθόν γεμάτη μικρά σκάφη, στην πλειοψηφία τους ιστιοφόρα, δηλ. σκάφη χαμηλού κόστους απόκτησης και συντήρησης, τα οποία ανήκουν στη μεσαία τάξη. Φέτος αυτή η κατηγορία έχει εξαφανιστεί, ενώ τα «θηριώδη» μηχανοκίνητα ήταν στη θέση τους, θα έλεγα σε αριθμό αυξημένο. Βλέπετε οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν γίνονται ανάλογα με τις δυνατότητες των Ελλήνων, διότι μάλλον παίζει το σενάριο «να φύγει η ενοχλητική μεσαία τάξη από τη μέση».

2. Στο Π.Χ. υπάρχει κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων και στεγάζεται σε οίκημα στο Εμπορικό Κέντρο, λοιπόν γελάστε! Στις 10 πμ στις 22 Ιουλίου, ημέρα  Τρίτη, πήγα μαζί με αλλοδαπό να ταχυδρομήσει επιστολή. Στην πόρτα έγραφε ώρες λειτουργίας 11.30 – 13.30. Στις 12.00 επιστρέψαμε και το γραφείο ήταν όντος ανοιχτό, το air-condition στο φουλ και ένας υπάλληλος στη θέση του. Ο αλλοδαπός έδωσε το φάκελο, αλλά ο υπάλληλος δεν το πήρε και του είπε ότι «το ταχυδρομείο δεν πουλάει γραμματόσημα, μόνο να το ζυγίσει μπορεί, αλλά γραμματόσημα θα αγοράσει από ένα ψιλικατζίδικο που πουλάει εφημερίδες στο κέντρο της πόλης»! Ερώτησα πως είναι δυνατό ταχυδρομείο να μην πουλάει γραμματόσημα και ο υπάλληλος απτόητος απάντησε, ότι από τρεις υπαλλήλους που είχε το γραφείο, έμεινε μόνο αυτός και δεν προφτάνει να πουλάει γραμματόσημα! Τον ρώτησα τι προφτάνει να κάνει και απάντησε «μόνο να μαζεύει τα γράμματα από το κουτί που είναι κοντά στο ψιλικατζίδικο»! Μαζί με τον δύστυχο αλλοδαπό, πήγαμε στο ψιλικατζίδικο και ο εκεί καταστηματάρχης μας είπε ότι δεν έχει, διότι δεν του έστειλε η ταχυδρομική υπηρεσία!

Αγαπητοί αναγνώστες, τους υπαλλήλους αυτών των υπηρεσιών, τους πληρώνουμε εσείς κι εγώ και αντί να ντρεπόμαστε για το χάλι μας, ανησυχούμε μήπως τους διώξουν! Ε καλά και λίγα μας κάνουν.

Ηχοβολέας

Καταχωρήθηκε στα: ΗΧΩ...ΒΟΛΕΣ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*