ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

| 21 Ιανουαρίου 2021 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Η πανδημία, εκτός από τη ζωή, έπληξε σοβαρά και την οικονομία, χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς απασχόληση. Η κακή κατάσταση της οικονομίας θα φανεί τον χρόνο που τρέχει και πολλοί θα αιφνιδιαστούν. Η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, δηλ. αναβάλλει πληρωμές και χαρίζει επιδοτήσεις, χωρίς να σημαίνει ότι η πολιτική της είναι ορθή, αφού στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να πληρωθούν οι τότε τρέχουσες υποχρεώσεις μαζί και οι αναβολές, τότε θα φανεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση.

Εκείνοι όμως που προκλητικά αδιαφορούν, είναι οι Δήμαρχοι με τα δημοτικά τέλη και φόρους, πληρωμές οι οποίες ούτε καν αναβάλλονται, αφού εκβιαστικά πληρώνονται μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος και αν ο οφειλέτης καθυστερήσει να εξοφλήσει τους λογαριασμούς δημοτικών επιβαρύνσεων, το μεν ρεύμα θα κοπεί, στους  δε δημοτικούς φόρους και τέλη θα προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας! Η μέθοδος είσπραξης των δημοτικών επιβαρύνσεων είναι εκβιαστική και άκρως ληστρική, αφού οι Δημοτικές Αρχές ωμά εκβιάζουν τους πολίτες, λέγοντας τους «δεν μας πληρώνετε, βάζουμε την κάθε ΔΕΗ και σας κόβει το ρεύμα»! Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί, ότι στους περισσότερους λογαριασμούς ρεύματος, τα ποσά που αφορούν τους δήμους είναι πολύ μεγαλύτερα από την αξία του ρεύματος! Με το ίδιο σκεπτικό και άλλοι οργανισμοί, όπως φορολογικοί και ασφαλιστικοί, θα μπορούσαν να ενσωματώνουν τις απαιτήσεις των στους λογαριασμούς του ρεύματος! Είναι απορίας άξιο, πως οι μηχανισμοί της ΕΕ, οι οποίοι αρκετά στραβά και ανάποδα της ελληνικής πρωτόγονης διοίκησης έχουν διορθώσει, το θέμα της εκβιαστικής συνείσπραξης των δημοτικών απαιτήσεων τους ξέφυγε.

Σχετικά με τον Δήμο μας, ας σκεφτεί ο Δήμαρχος μήπως πρωτοτυπήσει και μειώσει τα δημοτικά τέλη και φόρους, αν μάλιστα είναι αλήθεια ότι στο ταμείο υπάρχει πλεονάσματα, όπως υπεστήριζε ο κ. Χατζηδάκης.

Εμείς πάντως, με την ελάχιστη φωνή που διαθέτουμε, θα στραφούμε προς την ΕΕ τονίζοντας τον εκβιασμό της συνείσπραξης. Με την ευκαιρία αναφέρουμε, ότι και στο παρελθόν προκαλέσαμε την λύση προβλημάτων της περιοχής μας, όπως η παράνομη κατάληψη από την διοίκηση της Μαρίνας του μεγαλύτερου μέρους του πεζοδρομίου μεταξύ κύριας εισόδου της Μαρίνας και του Αβέρωφ (μεταφέρθηκε η περίφραξη έστω μερικώς), την παντελή έλλειψη Πεζογεφυρών επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος (κατασκευάζονται έστω δύο) και την απομάκρυνση του πλήθους των παρατημένων αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης (τα περισσότερα απομακρύνθηκαν).

Η «ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ» echofaliro.gr , προσπαθεί για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων,  χωρίς κέρδος, με ίδιο κόστος και χωρίς να προσδοκά όφελος. Ο χώρος της εφημερίδας διατίθεται σε οποιονδήποτε θέλει να προτείνει, να σχολιάσει ή να επικρίνει τις απόψεις μας.

Απόστολος Γεωργόπουλος          

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*