ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2015

| 2 Ιανουαρίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Το 2014, πέμπτος στη σειρά χρόνος της οικονομικής κρίσης κατά την οποία οι φτωχοί στερηθήκαν τα αναγκαία και οι πλούσιοι τα περιττά, δεν έδειξε ότι οι  κυβερνώντες και οι πολιτικοί διακατέχονται από σύνεση και λογικοί, ούτε ότι είχαν καμία δυνατότητα ή διάθεση να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα. Οι κυβερνήσεις της πενταετίας αντιμετώπισαν την κρίση σαν ένα φαινόμενο θεωρητικό και όχι σαν μια κατάσταση που ταλανίζει τους περισσότερους Έλληνες και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την χώρα.

Ο αλόγιστος καταναλωτικός δανεισμός που έγινε κατά τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης από τις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία, δηλ. του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είχε σαν αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ένα μη διαχειρίσιμο χρέος, να ανασταλεί  η λειτουργία  εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγικών επιχειρήσεων, να μειώνεται συνεχώς το εθνικό προϊόν, να αυξηθεί επικίνδυνα ο αριθμός των ανέργων και να δημιουργηθεί ένας τεράστιος ευρύτερος δημόσιος τομέας με πάνω από ένα εκατομμύριο άχρηστους υπαλλήλους, «κοπρίτες» κατά τον Πάγκαλο, που υπήρξε από τους πρωτεργάτες της συμφοράς. Την κρίση οι κυβερνήσεις της πενταετίας και κυρίως η τελευταία των Σαμαρά-Βενιζέλου, την αντιμετώπισαν μόνο σαν «δημόσιο χρέος» και περιορίστηκαν στην λογιστική διευθέτησή του με τεχνοκράτες τύπου Στουρνάρα και με πλήρη παράδοση στους πιστωτές. Μετά από πέντε χρόνια άγριας ταλαιπωρίας του λαού, το αποτέλεσμα είναι ένα και απογοητευτικό, δηλ. δεν έχει βελτιωθεί ούτε η αιτία του κακού που είναι το δημόσιο χρέος, ούτε καμία από τις συνέπειες του! Τα περί πλεονάσματος και πρασίνων αλόγων, αποτελούν τροφή της αδικαιολόγητης ελπίδας που έχει ανάγκη ένα  ποσοστό ανόητων και φοβισμένων  Ελλήνων.

Φθάσαμε στις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 25 του Γενάρη και οι οποίες έπρεπε να γίνουν αφού η Κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου δεν απολαμβάνει της προτίμησης της πλειοψηφίας του λαού, ούτε κανένα θετικό αποτέλεσμα έχει η μέχρι τώρα πολιτική της. Αν ο λαός επιλέξει άλλη παράταξη να τον κυβερνήσει, δεν θα καταστραφεί η χώρα εξ αιτίας της αλλαγής, θα καταστραφεί αν και η νέα κυβέρνηση, όπως και η μέχρι σήμερα, δεν αντιληφθεί ότι χρειάζεται να αυξηθεί η παραγωγή, να ανοίξουν οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, να μειωθεί το σπάταλο κράτος, να δοθεί παραγωγική απασχόληση στους ανέργους, να καταβληθεί προσπάθεια επιμήκυνσης του χρέους, να επιμεριστούν τα βάρη ανάλογα με τις δυνατότητες των ανθρώπων και να πάψουν οι απειλές και οι εκφοβισμοί.

Αυτά  πρέπει να ευχόμαστε για το 2015 μήπως και επιτύχουμε κάποια βελτίωση και μήπως αποφύγουμε να μικρύνουμε την Ελλάδα! Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες καιροσκόπων ανεπάγγελτων πολιτικών, κληρονόμων και τυχοδιωκτών που λυμαίνονται την χώρα ποντάροντας στην ακρισία του λαού.

Γεωργόπουλος Απόστολος

  

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*