ΤΟ ‘ΑΛΑΛΟΥΜ’ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

| 27 Δεκεμβρίου 2020 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Σχεδόν ένα χρόνο μας ταλαιπωρεί η αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρώτη φροντίδα το πρωί και η τελευταία το βράδυ, όπως έλεγε κάποτε μια οδοντόκρεμα, είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των διασωληνομένων και των θανάτων. Η οικονομία παραπαίει, οι εργαζόμενοι κάθονται και μισο-επιδοτούνται, η Αστυνομία κυνηγάει τους παραβάτες, τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με τον κορωναϊό, άντε και με το αν φτερνίστηκε ο Ερντογάν , η Κυβέρνηση κινδυνολογεί,  η αντιπολίτευση το παίζει όπως πάντα έξυπνη και ο λαός δυσπιστεί, αδιαφορεί και κοροϊδεύει. Στο πρώτο κύμα η Κυβέρνηση θριαμβολογούσε, στο δεύτερο ξέμεινε από κρεβάτια στα νοσοκομεία, ενώ η φετινή ύφεση της Οικονομίας θα ξεπεράσει το 12% και αυτό λίγο μας απασχολεί.

Η αντιπολίτευση σε ένα έχει δίκιο, στο ότι η Κυβέρνηση φλυαρεί και παλινωδεί. Την άποψη της επιπόλαιας αντιμετώπισης του προβλήματος από την Κυβέρνηση παραδέχεται μεγάλο μέρος του Λαού, αποτέλεσμα που προδίδει κάποιο σοβαρό λάθος στην διαδικασία.

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, πιστεύει ότι υπάρχει πανδημία, ότι ο ιός εύκολα μεταδίδεται, ότι τα αποτελέσματα των ασθενούντων δεν είναι καθόλου ευχάριστα και ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγουμε τα χειρότερα, όμως αντιδρά και δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα της Κυβέρνησης, δηλ. η Κυβέρνηση δεν πείθει, και αυτό είναι επικίνδυνο. Παρακολουθώ από την αρχή την κυβερνητική πολιτική στην πανδημία και με πιάνει «κλαυσίγελος», το ίδιο και με την αντιμετώπιση της οικονομίας. Δεν συμμερίζομαι τις ανοησίες της αντιπολίτευσης, λες και δεν τους ξέρουμε, αλλά απορώ γιατί η Κυβέρνηση σκέφτεται και ενεργεί χωρίς αποτέλεσμα. Τι σημαίνει 9 στα σπίτια και ο ένας πάνω στον άλλο στα λεωφορεία,  απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις τελευταίες βδομάδες γίνεται το αδιαχώρητο στους δρόμους, επιτρέπεται να κάθονται στην παραλία αλλά απαγορεύεται να ψαρεύουν, να γυρίζουν στην εξοχή, αλλά να μην κυνηγάνε, να εκκλησιάζονται 15 και όταν απειλούν οι παπάδες να γίνονται 30, να επιβάλλεται καραντίνα  σε μια συνοικία και όχι στη διπλανή, να τρέχουν οι Ισπανοί και οι Ιταλοί να οργανώνουν ολονύχτια πάρτη στην Ελλάδα, δηλ. στο μισοξέφραγο αμπέλι; Τώρα βρήκε η Κυβέρνηση άλλο πρώτο θέμα, την διαδρομή του εμβολίου και το πως θα λένε την πρώτη και τον πρώτο που θα εμβολιαστούν! Κύριε Μητσοτάκη τα κυβερνητικά μέτρα δεν χρειάζεται να έχουν φαραωνικό χαρακτήρα, γιατί έτσι δεν τα πιστεύει κανείς, όπως δυστυχώς γίνεται, σοβαρευτείτε, γιατί θα ξαναέρθει η Κυβέρνηση ….. του Λαού! Η ίδια φαιδρότητα επικρατεί και στην οικονομία. Η Κυβέρνηση κάνει, ότι ακριβώς έκανε και η προηγούμενη, δηλ. βοηθάει στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και οργανώνει συσσίτια για τους ανέργους, περιμένοντας τις ξένες επενδύσεις για να μας σώσουν. Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί από το ίδιο σχολείο αποφοιτούν και στους επαγγελματίες ανήκουν.

Απόστολος Γεωργόπουλος   

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*