ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΙΑ

| 9 Οκτωβρίου 2016 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Τα πολιτικά κόμματα έχουν φορέσει την προεκλογική στολή τους και περιφέρονται από παράθυρο σε παράθυρο και από χωρίου εις χωρίον, πουλώντας κριτική και τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, δηλ. κάνουν μία από τα ίδια. Το «εγχειρίδιο προεκλογικής συμπεριφοράς» των κομμάτων και των αρχηγών τους, έχει πολυγραφηθεί και διανεμηθεί στα παλαιά και καινούργια κόμματα για διαχρονική χρήση με τα απαιτούμενα κενά για διορθώσεις ανάλογες με τις μεταβολές των συνθηκών. Κάποτε οι πολιτικοί έταζαν γεφύρια, ποτάμια και παιδιά, τώρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν και έγιναν ποιο πεζοί τάζοντας μόνο λεφτά από εκείνα που δεν υπάρχουν. Η τρυφηλότητα που ζήσαμε με δανεικά τις τελευταίες δεκαετίες μας δημιούργησε την ανάγκη εντυπωσιασμού και οι πονηροί πολιτικοί το κατάλαβαν και τάζουν ψευδόμενοι ασύστολα.  Ο κ. Τσίπρας φώναζε προεκλογικά, ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, θα έπαιζε τον ζουρνά και οι Ευρωπαίοι θα χόρευαν (είχε μάλιστα προεξοφλήσει και την επιλογή τους, ότι θα χόρευαν πεντοζάλη), θα επανέφερε στον ιδιωτικό τομέα τον 13ο ίσως και 14ο μισθό, τον κατώτερο μισθό στα 750 ευρώ και βάλε, θα απέβαλε τους επιχειρηματίες, που πίνουν το αίμα του λαού, και τα πάντα θα πορεύονταν με τον αυτόματο πιλότο! Ο «ευφυής» λαός τον πίστεψε, είναι επιρρεπής στο να πιστεύει ανοησίες, και τον ψήφισε. Όταν ο λαός είδε τον Αλέξη σαν «Ψευταλέξη» και τον ρώτησε πότε θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, εκείνος απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι τις εξεπλήρωσε σχεδόν όλες, δηλ. το μνημόνιο το έσκισε και το αντικατέστησε με άλλο, τον ζουρνά τον έδωσε, από ευγένεια, στους Ευρωπαίους και τον παίζουν κι εμείς χορεύουμε, ο κατώτερος μισθός στα 750 ευρώ θα ανέβει μόλις κάνει τον κύκλο του, τώρα είναι στο κατέβασμα, ενώ οι «αιμοβόροι» επιχειρηματίες εκδιώχτηκαν και προσκλήθηκαν τα «κοράκια»! Μόνο ένας «κακοπροαίρετος» αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του ανδρός!

Η αξιωματική αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Κ. Μητσοτάκη, διαμαρτύρεται έντονα και με το δίκιο της, διότι μπήκε σφήνα ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε η θαυμάσια πορεία της χώρας προς τον νέο «χρυσό αιώνα» που την οδηγούσε το κόμμα με επικεφαλής τους Κωστάκη και Αντωνάκη! Το ότι επί των ημερών τους η χώρα δανείστηκε απερίσκεπτα και σπατάλησε ασύστολα, η παραγωγή διαλύθηκε, η κοινωνία αποδομήθηκε, η εκπαίδευση έχασε το μπούσουλα, η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη και τόσα άλλα κακά που μας βρήκαν, δεν πειράζει, διότι όλα εκείνα αποτελούσαν μέρος «συγκυριακής εξέλιξης»! Αν τώρα επανέλθει η ΝΔ στην εξουσία, πάλι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και όλοι μαζί (κατά τον κ. Πάγκαλο). Η ΝΔ έχει ένα επί πλέον προσόν, ότι ο τωρινός αρχηγός της είναι «έμπειρος πολιτικός», ίσως περισσότερο από τον κ. Τσίπρα, άρα δικαιολογείται η ελπίδα για καλύτερες μέρες μαζί του.

Το ΠΑΣΟΚ, με έναν λαοπλάνο αλλά χαρισματικό ηγέτη, ξεκίνησε σαν «κίνημα κάθαρσης και τακτοποίησης των κακώς κειμένων στη χώρα». Θα έδιωχνε τους Αμερικανούς, θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και από την ΕΟΚ (αφού ήταν το ίδιο συνδικάτο), θα έδινε την Ελλάδα στους έλληνες και γενικά θα γινόμαστε «αδέσμευτοι»! Τώρα η εκπρόσωπος των υπολειμμάτων εκείνου του κινήματος θυμάται τις τότε «ονειρώξεις» και φρίττει για το κατάντημα στο οποίο άλλοι μας οδήγησαν.

Ο εκπρόσωπος του «offshore” ΚΚΕ, θυμάται τις «ευτυχείς» ήμερες των κομουνιστικών καθεστώτων και εξανίσταται που η Ελλάδα δεν λέγεται «Ελληνική Β. Κορέα».

Οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων που  βγαίνουν σαν τα μανιτάρια, έρχονται με το κουβαδάκι τους από τη θέση του καλοπληρωμένου βουλευτή, να σώσουν την χώρα. Τα παιδία παίζει.

Αγαπητοί συμπατριώτες, με αυτή την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, δεν φαίνεται καμία κάθαρση να μας πλησιάζει! Ο δρόμος της ταλαιπωρίας έχει ακόμα μάκρος, κι εμείς «ψεκαζόμαστε», κατά πως λέει και ο δικός μας, ίνα μη είπω άλλην πλέον κακόηχων λέξη.

Απόστολος Γεωργόπουλος   

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*