ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΗ «ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ»

| 29 Ιουνίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν. Πριν από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης το 2009, η ανικανότητα των πολιτικών σκεπαζόταν με την κουβέρτα του δανεισμού, έτσι φθάσαμε να χρωστάμε τουλάχιστον 350 δις., δηλ ποσό μη διαχειρίσιμο. Ο δανεισμός επενδύθηκε από τους πολιτικούς στην κατασκευή του «κομματικού κράτους» και φορτώθηκε στις πλάτες των παραγωγικά εργαζόμενων. Οι ψήφοι ανταλλάχτηκαν με διορισμούς στις δημόσιες υπηρεσίες, όπου δεν υπήρχε ούτε καρέκλα να καθίσουν! Φτάσαμε να έχουμε έναν δημόσιο τομέα με ένα εκατομμύριο πληρωνόμενους, δηλ. ένας στους δέκα Έλληνες απέκτησε επάγγελμα αργόμισθου, ποσοστό που θα ζήλευαν τα κομουνιστικά καθεστώτα στις δόξες τους!

Δυστυχώς το 2009 έφτασε η ώρα της αλήθειας, οι κάνουλες του δανεισμού έκλεισαν και οι δανειστές ζητούσαν τα λεφτά τους. Από τότε οι υπεύθυνοι τα ρίχνουνε ο ένας στον άλλο και ο λαός, χωρίς ευθυκρισία και βούληση όπως πάντα, κοιτάει την τσέπη του που αδιάζει. Οι πολιτικοί στην 6ετία της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν ανίκανοι, άβουλοι και φοβισμένοι, ορισμένοι μάλιστα βαρύνονται και με εγκληματικές πράξεις, όπως ο Παπαδήμος και η Κυβέρνησή του, που, φοβούμενοι να αντιδράσουν τότε, δέχτηκαν το χειρότερο, δηλ. την υπαγωγή του μη διαχειρίσιμου χρέους μας στο αυστηρό Βρετανικό Δίκαιο, με αρμόδια δικαστήρια εκείνα του Λουξεμβούργου! Όλες οι Κυβερνήσεις της 6ετίας υποτάγηκαν στις λαθεμένες επιλογές των δανειστών μας, με αποτέλεσμα ο λαός να ταλαιπωρείται, το εθνικό προϊόν να μειώνεται, η ανεργία να εκτοξευτή πάνω από 1,5 εκατομμύριο και το χρέος να μεγαλώνει! Η σημερινή Κυβέρνηση, στην οποία πολλοί πιστέψαμε, συνόδεψε την ορθή αντίδρασή της με «μαγκιές και ζουρνάδες», με αποτέλεσμα να χαθούν «τα αυγά και τα καλάθια» και να γίνουμε περίγελοι του κόσμου!

Αφού από μόνοι μας δεν τα καταφέρνουμε να διοικηθούμε και να σωθούμε, γιατί δεν παραδινόμαστε στους ευρωπαίους συμμάχους μας, κι ας αναλάβουν εκείνοι τη λύση του προβλήματός μας;  Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε, αφού και παλιότερα για «αφέντες-βασιλιάδες» ψάχναμε, χωρίς να μπορούμε να πούμε, ότι εκείνοι ήσαν καλύτεροι από τους σημερινούς! Ας αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα «προτεκτοράτο», μπορεί να βρεθούμε ωφελημένοι!

Γεωργόπουλος Απόστολος        

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*