+ 19.1% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 7 ΜΗΝΩΝ!

| 9 Σεπτεμβρίου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έγραφα επανειλημμένα σε ημερήσια οικονομική εφημερίδα, αλλά και στην ΗΧΩ, ότι οι ελπίδα στις εξαγωγές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι λάθος, διότι δεν μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ανταγωνιστικά σε ποιότητα και τιμές. Τώρα, βλέποντας το αρνητικό Ισοζύγιο να χειροτερεύει, κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Δυστυχώς η εκτίμηση για τις αιτίες θα είναι πάλι λαθεμένη από την Κυβέρνηση και τους συμβούλους της. Θα πουν, ότι «αυξήθηκε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, αυξήθηκε η ζήτηση και γι αυτό αυξήθηκαν οι εισαγωγές»! Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων είναι τόσο ορθές και ακριβείς, όσο οι προβλέψεις των σεισμολόγων!

Οι Κυβέρνηση πρέπει ν απαλλαγεί από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και να δει τα πράγματα καθαρά και απλά.  Η σημερινή παραγωγή μας, έχει συρρικνωθεί και καλύπτει όλο και μικρότερο ποσοστό, ακόμα και της μειωμένης λόγο της κρίσης ζήτησης. Η παραγωγή μειώνεται συνεχώς, γιατί συνεχώς λιγοστεύουν οι παραγωγικές μονάδες της χώρας. Αν η Κυβέρνηση διέθετε απλή λογική, θα φρόντιζε να διατηρήσει και να αυξήσει τις παραγωγικές μονάδες που μπορούν να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, αντ αυτού όμως καταληστεύει τους πάντες, αρκεί ν αρπάξει, γιατί περί αρπαγής πρόκειται.

Η παραγωγή για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης, είναι πολύ ευκολότερη από την προσπάθεια να κερδηθούν αγορές του εξωτερικού, όπου οι ποιοτικές απαιτήσεις είναι περισσότερες και ο ανταγωνισμός σκληρότερος. Καταντήσαμε να εισάγουμε ζάχαρη, αλεύρι, κρεμμύδια, σκόρδα, παπούτσια και ρούχα, όλο και περισσότερο κρέας, καθώς και  δεκάδες χιλιάδες τόνους πατάτες από Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία, Κύπρο και Αίγυπτο! Για τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα δεν συζητάμε, γιατί εκεί έχει γίνει πανωλεθρία. Η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής δεν λιγοστεύει μόνο τις εισαγωγές, αλλά μειώνει και την ανεργία.

 Αυτά τα απλά, είναι πολύ δύσκολα για μια Κυβέρνηση που νομίζει, ότι το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί με τις αγκαλιές και τα φιλιά των ευρωπαίων … επενδυτών και των διεθνών «κορακιών». Είναι επικίνδυνη η πολιτική άγνοια και χειρότερη η πολιτική ανοησία!

Δυστυχώς η οικονομία χειροτερεύει, η κοινωνία αποδομείται και η διαφθορά ζει και βασιλεύει (βλέπε και δηλώσεις κας Λούβη).

Απόστολος Γεωργόπουλος    

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*