ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

| 30 Δεκεμβρίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

ΔΠΦ

ΔΗΜΟΣ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ         

                                                 Π. ΦΑΛΗΡΟ, 15/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εκπροσώπησε τον πιλότο ATTICA του έργου SmartCare, που περιλαμβάνει και τους δήμους Αγίου Δημητρίου και Αλίμου, στο συνέδριο για την ηλεκτρονική υγεία, e-health forum 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2015.

Στο περίπτερο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, παρουσιάστηκε η online πλατφόρμα του προγράμματος SmartCare που αφορά στην αυτοδιαχείριση των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη με εφαρμογές ηλεκτρονικής και κινητής υγείας (e – και m – health) και η οποία σχεδιάστηκε από την Vidavo Health Telematics. Η εταιρία Vidavo δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2005 αποκλειστικά στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας. Τα καινοτόμα προϊόντα της διευκολύνουν την πρόληψη, τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και τη στήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης χρόνιων πασχόντων και ηλικιωμένων Επίσης, έγινε παρουσίαση και της εφαρμογής vidame που αφορά στην ενημέρωση και στη παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος φροντίδας από τους ίδιους τους ασθενείς σε tablet.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης του δήμου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, η συντονίστρια φροντίδας και νοσηλεύτρια του δήμου Παλαιού Φαλήρου, Αναστασία Ντικούδη, o συντονιστής φροντίδας του δήμου Αλίμου, Ευάγγελος Λάμπας και ο συντονιστής του έργου στην Ελλάδα, Αναστάσιος Ρεντούμης είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν στελέχη του ιδιωτικού τομέα πληροφορικής καθώς και εκπροσώπους διαφόρων ερευνητικών κέντρων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης για το έργο και τα πρώτα αποτελέσματα του. Ενδεικτικά αναφέρεται το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για πιθανή συνεργασία σε εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στο άμεσο μέλλον η ΗΔΙΚΑ, η ΑΕΜΥ, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης.

Το περίπτερο φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΥ) μαζί με τα περίπτερα των δήμων Φιλοθέης – Ψυχικού και  Πυλαίας – Χορτιάτη.

smart care2

 

Καταχωρήθηκε στα: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*