Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ “ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ”

| 1 Μαΐου 2013 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Αγαπητοί Φαληριώτες,

Η «ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ» μετά από 17 χρόνια έντυπης κυκλοφορίας, περνά σε νέα περίοδο με την ηλεκτρονική της μορφή. Η ηλεκτρονική έκδοση, σωστότερα ανάρτηση, έχει πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματα, όπως απεριόριστο χώρο, ευκολία πρόσβασης, άμεση διανομή, άμεση συμμετοχή και αντίδραση των αναγνωστών με τη προσθήκη των δικών τους απόψεων στα κείμενα, προσθήκη ειδήσεων on Line, απαλλαγή από κόστος εκτύπωσης και διανομής. Πίστη μας είναι η ανάγκη ύπαρξης στην κοινωνία της πόλης μας, ενός εύκολου βήματος έκφρασης των απόψεων των κατοίκων. Ένα τέτοιο βήμα είναι η «ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ», στην μέχρι τώρα έντυπη και στο εξής ηλεκτρονική της μορφή. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε, από τις σελίδες της εφημερίδας, να προβάλλονται όλα τα θέματα της τοπικής κοινωνίας, να σχολιάζονται θετικά ή αρνητικά, ώστε να μπορεί η τοπική Διοίκηση να επιλέγει τις σωστές λύσεις, στο μέτρο φυσικά που είναι δυνατό να υλοποιηθούν. Το χαρακτηριστικό των ελεύθερων κοινωνιών είναι η δυνατότητα έκφρασης των απόψεων, η συζήτησή τους και η επιλογή των εφικτών λύσεων. Το αντίθετο προδίδει ευνουχισμένες και καταπιεσμένες κοινωνίες, διοικούμενες αυταρχικά. Στις κοινωνίες πρέπει να επικρατεί το «τις αγορεύειν βούλεται», με τον τρόπο φυσικά που οι συνθήκες το καθορίζουν. Πρέπει όλοι οι Φαληριώτες να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα αυτού του βήματος επικοινωνίας και όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να μας είναι χρήσιμο. Καλούμε και παρακαλούμε, όλους τους Δημότες που μπορούν, να εκφράζουν μέσα από την «ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ» τις απόψεις και να διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους. Σκοπός της εφημερίδας είναι η ανάδειξη του παλμού της κοινωνίας μας, αλλά και η αναφορά σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

 Στην αρχή του πρωτοσέλιδου εμφανίζονται ομαδοποιημένα τα θέματα, έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει εύκολη πρόσβαση σε ότι τον ενδιαφέρει. Με ένα «κλικ» στην ομάδα, εμφανίζονται συνοπτικά τα συναφή θέματα και επιλέγοντας το κάθε ένα, εμφανίζεται σε ανάπτυξη.

Επειδή η εφημερίδα δεν είναι κερδοσκοπική, ούτε κανέναν ιδιωφελή σκοπό εξυπηρετεί, γίνεται αντιληπτό ότι τα έξοδα υπολογίζονται ορθολογικά και περιορίζονται στο ελάχιστο. Για τον παραπάνω λόγο, παρακαλούμε όσους μας στέλνουν κείμενα, να είναι κατά το δυνατό σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μη χρειάζεται δακτυλογράφηση. Για τις φωτογραφίες δεν υπάρχει δυσκολία.

Ότι κείμενα λαμβάνονται, θα δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ευπρεπή και δεν θα εμπίπτουν στις απαγορεύσεις, όπως καθορίζονται από τον περί τύπου Νόμο. Η ανανέωση της ύλης θα γίνεται ανά μήνα, εκτός της επικαιρότητας που θα γίνεται καθημερινά.

Ελπίζουμε όλοι οι Φαληριώτες μαζί, να κάνουμε την «ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ» εφημερίδα μας.

Καλό ξεκίνημα της εφημερίδας στην περίοδο Β΄.

                                 Παναγιώτης Κουστένης                            Απόστολος Γεωργόπουλος

                                           Ιδρυτής                                               Εκδότης-Διευθυντής

Καταχωρήθηκε στα: ΗΧΩ...ΒΟΛΕΣ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*