ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ! ! !

| 30 Μαΐου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Στον παραλιακό χώρο περιπάτου της πόλης μας και λίγο μετά την πλατεία προς το ΕΔΕΜ, οι περιπατητές διαβάζουν μια ξεθωριασμένη πινακίδα που αναφέρει την επικεφαλίδα του άρθρου.

Ο χώρος ήταν στο παρελθόν μια μικρή τεχνητή μαρίνα, όπου υπήρχαν μερικές βάρκες ερασιτεχνών αλιέων και ουδέποτε ιστιοπλόων! Υπήρχε μία έξοδος προς την θάλασσα στην δυτική πλευρά, η οποία τα τελευταία χρόνια έκλεινε τη χειμερινή περίοδο από την άμμο που ο πουνέντες συσσώρευε και το καλοκαίρι την άνοιγαν οι ενδιαφερόμενοι, για να μπορούν να βγάζουν τις βάρκες στην θάλασσα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η έξοδος δεν ανοίγει και επικοινωνία με τη θάλασσα δεν υπάρχει, ενώ η μισή έκταση της μαρίνας έχει καλυφθεί από άμμο, την οποία η θάλασσα στέλνει πάνω από τον μικρό και χαμηλό κυματοθραύστη, δηλ. σήμερα δεν πρόκειται περί μαρίνας, αλλά περί μικρού έλους! Περιέργως μέσα σ’ αυτό το έλος υπάρχει ένα μικρό καΐκι μισο-καταστραμμένο και πέντε βάρκες, όλα καταλύματα των γλάρων. Την περασμένη εβδομάδα, βούλιαξε η μία από τις πέντε βάρκες. 

Η απορία είναι, τι ρόλο παίζει ο χώρος αυτός και ποιού τα συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η εγκατάλειψη. Αν λειτουργούσε όπως κάποτε, έστω σαν χώρος ελλιμενισμού μικρού αριθμού αλιευτικών βαρκών, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ήταν μικρό γραφικό λιμανάκι, αλλά τώρα; Ακούγονται κάποιες απόψεις, αλλά δεν θέλω ούτε να τις αναφέρω, γιατί δεν θέλω να τις πιστέψω.

Είναι καλό ο κ. Δήμαρχος ή κάποιος από την Δημοτική Αρχή, να σχολιάσει το θέμα, ώστε να ενημερωθούμε οι δημότες, για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο ακριβώς της φαληρικής παραλίας.

Η ΗΧΩ   

Καταχωρήθηκε στα: ΗΧΩ...ΒΟΛΕΣ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*