Οικογενειακές σχέσεις σήμερα. Αυτονομία και αλληλεγγύη

| 25 Νοεμβρίου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

ΕΝ.Ε.Ο.Ν.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

info@eneon.gr

τηλ: 210 9833469 & 210 9815736

17/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ημερίδα με θέμα:
 

 «Οικογενειακές σχέσεις σήμερα. Αυτονομία και αλληλεγγύη»

 

Με μεγάλη επιτυχία  στέφθηκε η ημερίδα  που πραγματοποίησε η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Κ.Δ. την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014   στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου) σε συνεργασία με το παράρτημα ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας, με θέμα: «Οικογενειακές σχέσεις σήμερα. Αυτονομία και αλληλεγγύη».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «ΕΝ.Ε.Ο.Ν- ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ  ΦΥΛΩΝ» που υλοποιεί η ΕΝ.Ε.Ο.Ν.  σε συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και έχει  στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και τη στήριξη των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μέλη της ΕΝ.Ε.Ο.Ν.  αλλά και γενικός πληθυσμός ανεξαρτήτου φύλου καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το δρώμενο «Ευμενίδες» από την τραγωδία του Αισχύλου που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους συμμετέχοντες με διαδραστικό τρόπο για τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια της ημερίδας και κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες,  οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αυτής μέσα από το οικογενειακό δίκαιο και τις δομές που υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα. Επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα φαινόμενα βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στις καθημερινές τους σχέσεις με το άλλο φύλο και μέσα στην οικογένεια.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση που όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να εκφράζουν τις απόψεις τους και να θέσουν ερωτήματα και ζητήματα προς συζήτηση.

ΗΜΕΡΙΔΑ 2

 ΗΜΕΡΙΔΑ 4ΗΜΕΡΙΔΑ 1ΗΜΕΡΙΔΑ 6

Καταχωρήθηκε στα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*