Ο ΝΕΟΣ «ΚΟΚ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ … ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

| 17 Αυγούστου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του κ. Σπίρτζη, ξέρω όμως ότι ο κ. Πανούσης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και παραξενεύτηκα διαβάζοντας ότι ετοιμάζουν καινούργιο ΚΟΚ, «με περισσότερη αυστηρότητα, αλλά με μικρότερα πρόστιμα» από τον υπάρχοντα.

Αγαπητοί κκ Υπουργοί, η Ελλάδα δεν πάσχει από καινούργιους νόμους, αλλά από ανικανότητα των υπευθύνων να τους εφαρμόσουν. Δυστυχώς μάσα στους υπεύθυνους, μάλιστα πρώτοι στη σειρά, είναι οι υπουργοί, δηλ Εσείς, οι οποίοι δεν ενδιαφέρεστε να διορθωθεί η κυκλοφοριακή συμπεριφορά των οδηγών. Λέτε ότι δεν διαθέτει η Τροχαία προσωπικό και ότι δεν πληρώνονται τα πρόστιμα λόγο οικονομικής κρίσης. Αυτές οι δικαιολογίες είναι τουλάχιστον φαιδρές, όπως φαιδρή είναι και η άποψη ότι οι οδηγοί χαρτογραφούν τα σημεία όπου βρίσκεται η Τροχαία και συμμορφώνονται ανάλογα! Από τον … ελλειμματικό αριθμό των ανδρών της Τροχαίας, αφαιρέστε δύο και βάλτε τους σε μία των εισόδων της πόλης ένα απόγευμα, αφού προηγουμένως αποφασίστε την επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων. Τότε θα καταλάβετε πόσο εύκολα συμμορφώνονται οι οδηγοί, ιδίως των μοτοσικλετών και με τι ταχύτητα λύνονται τα προβλήματα.

Τέτοιες απλές και αποτελεσματικές διαδικασίες δεν θέλει κανένας υπουργός να εφαρμόσει, διότι φοβάται ότι θα το βρει μπροστά του στις εκλογές! Αυτή είναι η αλήθεια, τα δε άλλα θυμίζουν Άντερσεν.

Γεωργόπουλος Απόστολος  

Καταχωρήθηκε στα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*