Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ 3% ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ

| 17 Νοεμβρίου 2013 | 1 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Eίναι επικίνδυνο να παραβλέπουμε την πραγματικότητα, φοβούμενοι μήπως περάσουμε στο χώρο της υπερβολής. Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα κάθε μέρα χειροτερεύει και η Κυβέρνηση, η παρέα των ενδοτικών καλύτερα, εφαρμόζει το Plan X, για να μην πετάξει η κατσαρόλα το καπάκι.

Η οικονομική κρίση, η δική μας κρίση, είναι καταστροφική, όχι διότι χρωστάμε πάρα πολλά, το χρέος μας δεν είναι διαχειρίσιμο, αλλά διότι παράγουμε λιγότερα απ ότι πρέπει! Η συνεχής μείωση της παραγωγής από το κλείσιμο κατά χιλιάδων των παραγωγικών μονάδων, έχει σαν συνέπεια από τη μια μεριά την εκτόξευση της ανεργίας και τη μετανάστευση των χρήσιμων Ελλήνων, από την άλλη την πλήρη εξάρτηση από προϊόντα ξένων παραγωγών. Οι ξένοι δεν έχουν κανένα λόγο να πολεμάνε το δικό μας συμφέρον, έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν το δικό τους! Οι ξένοι μας βλέπουν σαν πελάτες τους και είναι λογικό να μας θέλουν ποιο εύκολους. Όταν εμείς στο παρελθόν δανειζόμαστε αλόγιστα, οι δανειστές δεν είχαν καμία υποχρέωση να μας αποτρέψουν, είχαν όμως υποχρέωση να εξασφαλίσουν τα δάνεια τους, πράγμα που έκαναν. Οι ιδιώτες δανειστές μας ήσαν βέβαιοι ότι σε ώρα κρίσης, οι κυβερνήσεις τους θα φρόντιζαν τα συμφέροντά τους, πράγμα που έγινε. Όταν εμείς δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε, οι κυβερνήσεις των δανειστών ανέλαβαν τα δάνεια και αθόρυβα τα υπήγαγαν στο Βρετανικό Δίκαιο, χωρίς εμείς ούτε να αντιδράσουμε, ούτε καν να καταλάβουμε περί τίνος επρόκειτο! Κάναμε κάτι χειρότερο, κουτοπόνηροι που είμαστε, σκεφτόμαστε, στο παρελθόν και στο παρόν, ότι το «αλισβερίσι» με τους δανειστές, είναι υπόθεση των πολιτικών μας και κοιμόμαστε ήσυχοι! Τον γλυκό μας ύπνο ταράσσουν οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί που φτάνουν όπου να ναι, η καταστροφή κόπων και προσπαθειών ζωής, οι απειλές και ο φόβος, τα αδιέξοδα, η απελπισία και οι αυτοκτονίες.

Θα σταθώ σ’ ένα κρίσιμο σημείο των ημερών, σχετιζόμενο με τον Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων. Με χαρά και υπερηφάνεια η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, διαφημίζει την μείωση σε 3%, από 10% που είναι σήμερα, του φόρου μεταβίβασης, με παράλληλη επιβολή φόρου κατοχής ακινήτων. Αυτό σημαίνει, ότι η μείωση των εισοδημάτων των ιδιοκτητών και οι αυξημένες υποχρεώσεις κατοχής και κυριότητας, οδηγεί τους κατόχους σε πώληση. Ποιοι μπορούν να αγοράσουν; Λογικά και φυσικά κάτοικοι και κεφάλαια εκτός Ελλάδας, οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώνουν υψηλό φόρο μεταβίβασης! Έτσι η Τρόικα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση «του ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους μας», να προχωρήσει σε λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ενδιαφερόμενων «για ένα σπίτι στον ήλιο», για κάποια καλά οικόπεδα για τουριστικές εγκαταστάσεις, για κάποια «οικόπεδα» της υπό μελέτη ΑΟΖ και πάει λέγοντας. Όταν η αλλαγή ιδιοκτησίας συντελεστεί, τότε, θυμηθείτε το, θα καταργηθεί ο φόρος κατοχής. Οι Έλληνες-ραγιάδες δουλεύουν για να πληρώνουν τα χρέη και κοιμόνται για να μη σκέφτονται τι γίνεται γύρω τους. Το όλο πακέτο της θλίψης, είναι δημιούργημα των πολιτικών κάθε χρώματος, της συνήθειας  του πνευματικού κόσμου να αερολογεί ανέξοδα και αναποτελεσματικά, καθώς και της ηλιθιότητας της πλειοψηφίας του λαού με τις μαυραγορίτικες συνήθειες. Το τραγελαφικό είναι που αυτός ο παραλογικός αχταρμάς που λέγεται  λαός, περιμένει από τους πολιτικούς να τον βγάλουν από το αδιέξοδο και να ανακάμψει, με άλλα λόγια τοποθετεί τους παιδεραστές φύλακες στα σχολεία για την ηθική ανάκαμψη!

Συνέλληνες πρέπει να ξυπνήσουμε, γιατί τα κοράκια έχουν πιάσει δουλειά πάνω από τα αδύναμα κορμιά μας!

Γεωργόπουλος Απόστολος

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

1 Comment on "Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ 3% ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Nίκος Γ. λέει:

    Συμφωνώ! Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Μόνο ενωμένοι και δραστήριοι μπορούμε να σταθούμε ενάντια στο σύστημα αυτό!

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*