ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

| 28 Δεκεμβρίου 2016 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Το 2012 από τις στήλες της έντυπης τότε ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, είχαμε επισημάνει μερικά από τα προβλήματα που κάνουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας, δυσκολότερη και επικίνδυνη. Ο Δήμαρχος τότε παρενέβη σε δύο απ’ αυτά.

 Το ένα ήταν η ανεπίτρεπτη περίφραξη μέρος του πεζοδρομίου μεταξύ Μαρίνας του Φλοίσβου και Άλσους Ναυτικής παράδοσης, όπου ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν οι περιπατητές, οι ανάπηροι και οι μητέρες με τα καρότσα των μωρών. Η διεύθυνση της Μαρίνας, δηλ. η Lamda Development συμφερόντων Λάτση, είχε περιφράξει το πεζοδρόμιο, αφήνοντας για τους πεζούς 80 πόντους από 4 μέτρα! Η Αστυνομία κοιτούσε αλλού και ο Εισαγγελέας το ίδιο. Ο Δήμαρχος παρενέβη και η Διεύθυνση της Μαρίνας μετέφερε τον φράκτη 40 πόντους και το πεζοδρόμιο έγινε 120 πόντους! Η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας εξακολουθούν να κοιτάζουν αλλού!

Το άλλο ήταν οι πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, την οποία διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες πεζοί και μικρά παιδιά, πηγαίνοντας στην Παιδική Χαρά, στην Μαρίνα, στον Ναυτικό Όμιλο, το Αθλητικό Κέντρο και γενικά στο παραλιακό Άλσος. Ο Δήμαρχος πήρε την διαβεβαίωση,  ότι οι πεζογέφυρες θα γίνονταν σύντομα κα όλοι εμείς χαρήκαμε. Αυτά το 2012. Τον Δεκέμβρη του 2016 το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την απόφασή του να κατασκευαστούν έξι πεζογέφυρες σε επικίνδυνα σημεία της Αττικής, μία από τις οποίες στο Φάληρο, στην συμβολή Ποσειδώνος και Αφροδίτης. Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ενέκρινε το ποσό και έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου. Τώρα τι σημαίνει «άμεση δημοπράτηση του έργου», αλλά και κατασκευή του, θα το δείξει ο χρόνος. Θα είναι πάντως καλό ο Δήμαρχος, που δεν συνηθίζει να ολιγωρεί, να πιέσει για την προώθηση κατασκευής της πεζογέφυρας, αφού το σημείο είναι τραγικά επικίνδυνο, σε λίγο μάλιστα που θα λειτουργήσει και το κλειστό γυμναστήριο, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Η ΗΧΩ

          

Καταχωρήθηκε στα: ΗΧΩ...ΒΟΛΕΣ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*