ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ!

| 6 Νοεμβρίου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Η αφέλεια σε μικρές δόσεις είναι γοητευτική, σε μεγάλες γίνεται επικίνδυνη. Οι σημερινοί Έλληνες έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ασφαλείας. Είμαστε σε βαθιά κρίση πάνω από πέντε χρόνια και πιστεύουμε ότι θα μας βγάλουν αυτοί, που από συμφέρον ή ανικανότητα, μας έσπρωξαν εκεί. Τα περισσότερα μέλη της σημερινής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου, ήταν πρωτοκλασάτοι υπουργοί των κυβερνήσεων της κακοδιαχείρισης, της πελατειακής πολιτικής, του υπερδανεισμού και της ανοχής στους κόλπους των κλεφτών, καταχραστών και ηλιθίων, χωρίς να προβάλλουν τότε καμία ένσταση ή διαφοροποίηση. Αν δεν καταλογίσει κανείς άλλη ευθύνη στον σημερινό Πρωθυπουργό και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τα διαστήματα που ήσαν υπουργοί των κυβερνήσεων προετοιμασίας της πτώχευσης της χώρας, θα τους επιμερίσει ευθύνη για «υπόθαλψη εγκληματιών», γιατί δεν θα είναι προς τιμή τους να υποστηρίξουν ότι δεν καταλάβαιναν τι γινόταν με πολλούς των συναδέλφων τους!

Η καταστροφή της Ελλάδας δεν απετέλεσε «κεραυνό εν αιθρία», αλλά προετοιμάστηκε επιμελώς από το 1982. Από τότε οι Πάγκαλοι «τα έφαγαν μαζί» και τώρα βολεμένοι, αγναντεύουν τα αποκαΐδια, παριστάνοντας τους πυροσβέστες και ζητώντας να τους χειροκροτήσουμε γι αυτό!

Οι κυβερνήσεις της πενταετίας της κρίσης, ακολουθούν πολιτική σκληρή και ανάλγητη, επιδιώκοντας κάποιο λογιστικό αποτέλεσμα χωρίς τον άνθρωπο. Είναι εκπληκτική η αδιαφορία των κυβερνώντων για όσους ζουν στο φάσμα της απελπισίας, του φόβου και της ανέχειας. Ευαγγελίζονται έξοδο από την κρίση και τάζουν καλοπέραση σε όσους επιζήσουν. Επισείουν τον κίνδυνο της πτώχευσης, λες και τώρα είμαστε ανθηροί. Αποτελεί κυνισμό η κυβέρνηση να συζητά μόνο με τους πιστωτές για την διευθέτηση του χρέους, αγνοώντας τον λαό, στον οποίο επιβάλλει να πληρώσει από εκείνα που δεν έχει. Ας μας περιγράψει ο κ. Σαμαράς το οδοιπορικό εξόδου από την κρίση και εκείνο της ζωής των Ελλήνων μέσο-μακροπρόθεσμα. Επειδή ο κ. Πρωθυπουργός γνωρίζει τον άχαρο ρόλο του και για να προστατέψει τους πολιτικούς συναδέλφους του, αναθέτει εργολαβικά σε τεχνοκράτες την εκτέλεση του εγκλήματος. Μέχρι πριν λίγο χρησιμοποιήθηκε ο σκληρός κ. Στουρνάρας, ο οποίος ακολουθούσε πολιτική συνεννόησης με τους πιστωτές, χωρίς ποτέ να κοιτάξει τα ερείπια που άφηνε πίσω της αυτή η πολιτική. Τώρα η συνέχεια ανατέθηκε στον ήπιο κ. Χαρδούβελη, ο οποίος ομοιάζει περισσότερο να εκλιπαρεί παρά να προτείνει. Είναι ντροπιαστικό να στέκεται ο κ. Χαρδούβελης μπροστά στον Γερμανό Σόιμπλε, ο οποίος να του λέει με ιταμό τρόπο «πρώτα τα συμφωνημένα και ύστερα βλέπουμε» και να μην έχει το θάρρος να του θυμίσει, ότι υπάρχουν κι άλλα κατοχικά συμφωνημένα, τα οποία αρνείστε να δούμε!

Εσείς κύριοι της Κυβέρνησης είναι βέβαιο ότι δεν μπορείτε να μας βγάλετε από την κρίση και να μας σώστε, το ότι εμείς δεν το καταλαβαίνουμε, είναι εξ ολοκλήρου δικό μας λάθος!

Απόστολος Γεωργόπουλος             

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*