ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ (Υπόθεση εργασίας)

| 29 Ιουνίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται  με τους δανειστές, πολλοί από τους οποίους είναι και εταίροι, επί 5 μήνες, με μία συμπεριφορά όχι και πολλή πειστική για τις προθέσεις της. Αντικείμενο της συζήτησης είναι η διευθέτηση του μη διαχειρίσιμου χρέους, αλλά και ο παραπέρα δανεισμός, αφού αδυνατούμε να ζήσουμε με αυτά που παράγουμε. Η μακροχρόνια διαπραγμάτευση μπορεί να έχει σαν κατάληξη την υπογραφή μιας συμφωνίας με τους δανειστές, είναι όμως γνωστό ότι όσο η κουβέντα  τραβάει σε μάκρος, τόσο δυσκολότερη γίνεται η πλευρά του αδυνάτου, δηλ. ημών. Μπορεί όμως η διαπραγμάτευση να καταλήξει σε ρήξη, με συνέπεια την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ.

Αν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία, εμείς ο λαός θα συνεχίσουμε να ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας, αφού οι διαπραγματευτές μας, τωρινοί και προηγούμενοι, δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή μας, αλλά για τη μακροημέρευσή τους στην εξουσία, οι δε δανειστές  για τα λεφτά τους και το «οικόπεδο» που λέγεται Ελλάς.

Αν οι συζητήσεις καταλήξουν σε ρήξη, που είναι και η υπόθεση εργασίας αυτού του άρθρου, τότε γεννιόνται κάποιες ερωτήσεις, καθόλου δευτερεύουσας σημασίας, όπως:

α)  Αδυνατούμε να πληρώσουμε το χρέος και γίνεται αμέσως όλο απαιτητό! Το χρέος μας, χάριν στην απερισκεψία και δειλία της κυβέρνησης Παπαδήμου, υπάγεται στην δικαιοδοσία του Βρετανικού Δικαίου και αρμόδια είναι τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, δηλ. οι δανειστές μπορούν να έχουν στα χέρια τους αμέσως εκτελεστές αποφάσεις, οι οποίες παρέχουν δικαίωμα κατάσχεσης οποιουδήποτε ελληνικού περιουσιακού στοιχείου, όπως πλοία με ελληνική σημαία, κτήρια πρεσβειών στο εξωτερικό, αλλά και τμήματα της επικράτειας.

β) Οι δανειστές θα μπορούν να κατάσχουν στα χέρια τρίτων κάθε απαίτηση ελληνικών συμφερόντων, δηλ. αξία εξαγωγών.

γ) Οι γείτονες θα τρέξουν να κόψουν ξύλα από την πεσμένη βελανιδιά αφού θα έχουν λιγοστέψει και οι προστάτες μας.

δ) Στην εσωτερική αγορά που κρέμεται από τις εισαγωγές, θα επικρατήσει χάος.

Στα παραπάνω, υπάρχουν κι άλλα, οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις, οι οποίες αν είναι καθησυχαστικές, τότε ας πάμε τρέχοντας στην Δραχμή, αν όμως όχι, τότε ας σταματήσει τις μαγκιές και τους ζουρνάδες, γιατί οι άλλοι εμάς χορεύουν στο ταψί!

Γεωργόπουλος Απόστολος

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*