ΗΧΩ … ΒΟΛΕΣ

| 1 Νοεμβρίου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

«ΑΓΩΓΟΙ» και ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΕΣ

Ο κ. Καραμανλής, ο νεώτερος, εγκαινίασε τον Αγωγό «Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη», πανηγύρισε την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, νομίζω ότι απαλλοτρίωσε και κάποια χωράφια απ’ όπου θα περνούσε ο Αγωγός, υπολόγισε τα κέρδη για την εθνική οικονομία και πιθανόν προσέλαβε και κάποιο προσωπικό για τη στελέχωση του έργου!  Η τότε απορία πολλών μη αφελών, ήταν το πώς ο «ολίγιστος» κατά τον κ. Γιανναρά, δεν καταλάβαινε, ότι το «πράγμα μύριζε» και ο Αγωγός δεν επρόκειτο να γίνει, φόβος που επαληθεύτηκε. Ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, πανηγυρίζει για τον άλλο Αγωγό, τον ΤΑΠ, ο οποίος πάλι θα μας αναβαθμίσει γεωστρατηγικά! Δυστυχώς πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών και των πανηγυριών, το πράγμα άρχισε να μυρίζει με τους ντόπιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις. Έχουμε ακούσει πολλές επιπολαιότητες τα τελευταία χρόνια, με χειρότερη  εκείνη του Αγωγού, που θα φέρνει το αέριο από τα οικόπεδα του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ελλάδα και από εδώ στην Ευρώπη. Λέτε οι «σύμβουλοι» των Κυβερνήσεών μας να προέρχονται όλοι από το ΠΙΚΠΑ;  Καλές είναι οι αεροβασίες, αλλά και λίγη προσγείωση δε βλάπτει.

ΗΧΩ…ΒΟΛΕΑΣ   

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΤΟΛΜΙΑ

Με Μνημόνια ή χωρίς, οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολες. Καμία από τις συνέπειες της κρίσης δε βελτιώνεται, δηλ. οι επιχειρήσεις κλείνουν, η παραγωγή μειώνεται, η ανεργία αυξάνεται, ο εξωτερικός δανεισμός χειροτερεύει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπέρασαν το 80 δις., το ηθικό των παραγωγικών συντελεστών είναι κάκιστο. Η Κυβέρνηση εμπαίζει τις καταχρεωμένες επιχειρήσεις με υποσχέσεις μελλοντικές και αβέβαιες, αντί να τις πλησιάσει και να τους συμπαρασταθεί σήμερα, τώρα, γιατί τώρα χρειάζονται συμπαράσταση, γιατί τώρα εξουθενωμένες παραιτούνται του αγώνα. Η αγορά περιμένει με κομμένη την ανάσα, μια ρύθμιση των χρεών, μια σεισάχθεια, για να ηρεμήσει και μπορέσει να προσπαθήσει. Αντί μιας ειλικρινούς αντιμετώπισης εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, εισπράττει ψεύδη και παραπλανητικές υποσχέσεις, πιλάφια που θα μοιραστούν στον ..άλλο κόσμο! Όλες οι επιχειρήσεις περίμεναν με την ψυχή στο στόμα, την πολυσυζητημένη ρύθμιση των 72 και 100 δόσεων, για να σταματήσει το άγχος και οι απειλές των φορολογικών και ασφαλιστικών Αρχών. Τα σημερινά νέα είναι δυστυχώς για μια ακόμα φορά, δυσάρεστα. Η υποσχόμενη ρύθμιση παραπέμπεται ουσιαστικά στο 2015, δηλ. τότε θα την καταλάβουν εκείνοι που την χρειάζονται σήμερα και μάλιστα δεν θα είναι πολλοί, με τις προϋποθέσεις που πάει να γίνει! Εμείς όλοι όσοι είμαστε μέσα στο πρόβλημα, σκεφτόμαστε ότι στην Κυβέρνηση ή οι σύμβουλοι είναι ανόητοι και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στους δρόμους με τις φάμπρικες ή η όλη πολιτική εξυπηρετεί άνομα συμφέροντα και μάλιστα όχι ελληνικά. Οι κυβερνητικές ασυνέπειες εκφυλίζουν και τα τελευταία ίχνη ευθύνης που έχουν απομείνει στον λαό! Τα ποντίκια στην απελπισία τους, τρύπησαν τη βάρκα για να πνίξουν τον βαρκάρη.

ΗΧΩ…ΒΟΛΕΑΣ

Η ΝΕΡΟΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ

Κάθε φορά που βρέχει λίγο ή πολύ παραπάνω του επιθυμητού, κάποιες περιοχές της Αθήνας, φαντάζομαι και των άλλων πόλεων, πνίγονται και κάποιοι κάτοικοι καταστρέφονται. Μία των πολλών αιτιών που περισσότερο προβάλλεται είναι εκείνη των βουλωμένων  φρεατίων. Κατά την άποψη των θυμάτων και πολλών δημοσιογράφων, η ευθύνη βαρύνει τους δημάρχους και τους πολιτικούς, πράγμα που έχει δόση αλήθειας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που ευθύνονται περισσότερο και αυτοί είμαστε εμείς οι κάτοικοι αυτών των πόλεων. Η βροχή φέρνει νερό, τα φρεάτια όμως φράζουν από σκουπίδια και τα σκουπίδια πετάμε στους δρόμους εμείς που στην συνέχεια πνιγόμαστε. Κοιτούσα τι έβγαζαν από τα φρεάτια κάποιοι που στην απελπισία τους προσπαθούσαν με τα χέρια να τα ξεβουλώσουν, ήταν πλαστικές σακούλες, χαρτόκουτα και πακέτα από τσιγάρα, παλιά παπούτσια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κύριοι πνιγμένοι και καταστραμμένοι κάνετε λάθος περιμένοντας άλλους να σας σώσουν, όταν εσείς προκαλείτε τα αίτια της καταστροφής σας. Οι πλημύρες χρειάζονται πρόβλεψη όχι καταστολή και το καλύτερο προληπτικό μέτρο είναι ο πολιτισμός! Τα φρεάτια θα βουλώνουν όσο εσείς πετάτε στους δρόμους τα σκουπίδια σας! Σε καμία από τις πόλεις και τις χώρες εκείνες που δεν πνίγονται από τα βουλωμένα φρεάτια, δεν κυκλοφορούν τόσοι σκουπιδιάρηδες στους δρόμους για να μαζεύουν αυτά που πετάνε απερίσκεπτα οι κάτοικοι των περιοχών. Ο πολιτισμός και η κοινωνική ευθύνη, δεν είναι πολυτέλειες των σαλονιών, είναι οι υποχρεώσεις όλων μας απέναντι στην ίδια μας τη ζωή. Πριν από κάθε διαμαρτυρία, απαιτείται σύνεση και ευθυκρισία. Εμείς πρώτα  οφείλουμε να πράττομε το ορθό και κατόπιν να θυμίζουμε στους άλλους τις παραλείψεις τους.

ΗΧΩ… ΒΟΛΕΑΣ

Καταχωρήθηκε στα: ΗΧΩ...ΒΟΛΕΣ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*