ΛΑΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ

| 17 Αυγούστου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Οι πολλές κουβέντες δεν είναι μόνο φτώχεια, αλλά μπερδεύουν και τους ακροατές και δεν καταλαβαίνουν την ουσία, κι αφού ο μόνος σκοπός στη ζωή μας κατάντησε να είναι η αντιμετώπιση μιας μη διαχειρίσιμης κρίσης, ας την περιγράψουμε με λίγα και απλά λόγια, μήπως και καταλάβουμε που βρισκόμαστε και που πάμε.

Ας ξεκινήσουμε από το 1982. Τότε ο Α. Παπανδρέου, μεγάλος οικονομολόγος και μεγαλύτερος λαοπλάνος, ανακάλυψε το αεικίνητο στην οικονομία, δηλ. «δανείσου, σπατάλα, εξαγόρασε και βλέπουμε». Όταν αυτός απήλθε, άφησε πίσω του, εκτός από τη Μιμή και  κάποιους αντάξιους διαδόχους, οι οποίοι συνέχισαν το «λαϊκάρεστο» έργο του. Όταν εξαντλήθηκαν τα αποθέματα πλάνης των κληρονόμων του Ανδρέα, ο «ευφυής λαός» ανησύχησε για το μέλλον του και επέλεξε τον … ικανότατο Καραμανλή, τον Κωστάκη βέβαια, ο οποίος εξέλιξε την διαδικασία του δανεισμού στο έπακρον, χρεώνοντας τους Έλληνες με χρέος μη διαχειρίσιμο. Το 2009 ο Κωστάκης μισοκατάλαβε και σήκωσε τα χέρια ψηλά. Ο «πανέξυπνος» λαός είχε έτοιμο τον άξιο αντικαταστάτη του, δηλ. τον Γιωργάκη τον «ολίγιστο» κατά τον Γιανναρά.        .

Ο Γιωργάκης ανακάλυψε την διαδικασία των «μνημονίων» και ανέθεσε στους πιστωτές να τα ετοιμάσουν και να τα στείλουν στην Κυβέρνηση για υπογραφή, χωρίς να χρειάζεται οι Υπουργοί «ούτε καν να τα διαβάσουν». Μπήκαμε βαθιά στην κρίση και κορυφώθηκε ο τραγέλαφος, με πολιτικούς που συναγωνίζονταν σε ανικανότητα. Θα περίμενε κανείς εκείνα τα πέντε χρόνια, κάτι να βελτιωθεί σ αυτό τον τόπο, όπως έγινε σε άλλες χώρες με προβλήματα, δηλ. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία. Δυστυχώς το χρέος αυξήθηκε ραγδαία, οι επιχειρήσεις έκλεισαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, οι άνεργοι ξεπέρασαν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, η ανεπαρκής εγχώρια παραγωγή μειώθηκε κατά άλλο 30%. Ο κόσμος από την απελπισία του που άδειασαν οι τσέπες του, είναι το μόνο που ο λαός καταλαβαίνει, επέλεξε το Γενάρη του 20915 μια αριστερή Κυβέρνηση, νομίζοντας ότι οι αριστερές κυβερνήσεις βοηθάνε τους λαούς. Βέβαια η Κυβέρνηση που ο λαός διάλεξε, εκτός από αριστερή ήταν και σκορποχώρι. Παλαιομοδίτες κομουνιστές, αποτυχημένη Πασοκτζίδες, Κνίτες και διεθνή Peakot, βγήκαν στην Ευρώπη να διαπραγματευτούν, πουλώντας μαγκιές τυλιγμένες σε Brada και θέλοντας να την αλλάξουν, πιθανόν στα πρότυπα της τέως Σοβιετικής Ένωσης. Γέλασαν οι ευρωπαίοι όσο μπορούσαν και οι δανειστές περισσότερο, στέλνοντάς μας σαν δώρο το «τρίτο μνημόνιο», πιθανόν και κάποια νηπιαγωγό για τους υπουργούς μας! Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο οποίος αγωνίζεται να επιζήσει, είναι καλό να πει στον λαό που τον ψήφισε, σε ποιο σημείο είμαστε σήμερα καλύτερα απ ότι όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση. Εγώ το μόνο που βλέπω, είναι ότι περί τα 35δις.(πλέον των 80δις επί προηγούμενων κυβερνήσεων της κρίσης) πήραν επίσημα το δρόμο της ξενιτιάς, η ελληνική οικονομία εξαρτάται κατά 80% από εισαγωγές, 80 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα, 16.000 εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα έχασαν τη δουλειά τους σε ένα μήνα, πάνω από 80δις. χρειαζόμαστε για να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη και να ανακεφαλαιώσουμε τις Τράπεζες και όπου νάνε αρχίζουν τα όργανα των πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη προς το Δημόσιο.

Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να κάνουν ασυγχώρητα λάθη, δηλ. δεν απαιτούν να κινηθεί ο παραγωγικός τομέας αμέσως, να μειωθεί στο μισό ο δημόσιος τομέας, να σταματήσουν οι αηδίες των «θεμελιωμένων δικαιωμάτων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων» και αμέσως να ανέβει το όριο συνταξιοδότησης εκεί που είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, αφού εμείς έχουμε την μεγαλύτερη ανάγκη και τα περισσότερα χρέη απ όλους, διαφορετική ας πάμε σε άτακτη χρεοκοπία κι ας περιμένουμε τους δικαστικούς κλητήρες από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά δυστυχώς αληθινά, αν βέβαια κάπου υπερβάλλω, με χαρά θα ακούσω λιγότερο απαισιόδοξες απόψεις, εκτός από εκείνες που θέλουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Γεωργόπουλος Απόστολος

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*