ΗΧΩ … ΒΟΛΕΣ

| 10 Μαΐου 2013 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Πολλές φορές από τις στήλες της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας, είχαμε επισημάνει την παθογένεια της αγοράς του Φαλήρου και την παντελή έλλειψη πρόκλησης προς τους υποψήφιους αγοραστές. Εξαίρεση αποτελεί ο κλάδος τροφίμων, του οποίου όμως ο τρόπος δράσης αποφασίζεται αλλού και όχι στο Φάληρο. Η αίσθηση που αποκομίζει ο επισκέπτης των φαληρικών καταστημάτων, είναι ότι πρόκειται για ακριβά μικρομάγαζα. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για βελτίωση της κατάστασης, δεδομένου ότι το αγοραστικό κοινό της πόλης είναι αρκετό και εύπορο. Εκείνο που λείπει είναι η αποφασιστικότητα του συνόλου των καταστηματαρχών του Φαλήρου να γίνουν «ελκυστική αγορά». Η εκτίμηση αυτή πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους, ας ρίξουν όμως μια ματιά στα ταμεία τους και ας επισκεφτούν τους γειτονικούς δήμους, Νέας Σμύρνης, Γλυφάδας, Καλλιθέας, για να καταλάβουν τι εννοούμε. Η «ΗΧΩ του ΦΑΛΗΡΟΥ» σκέφτεται να διοργανώσει συγκέντρωση των ενδιαφερόμενων, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΠAΤΟΥ

 Αυτή την εποχή ο παραλιακός χώρος περιπάτου στην πόλη μας είναι μοναδικός. Η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα είναι ανεπανάληπτα. Προχθές συνάντησα στην παραλία γνωστό μου αλλοδαπό, ο οποίος εκστασιασμένος κοιτούσε τον ήλιο να δύει και μου είπε: Κοίτα, αυτή την εικόνα μπορεί να την βλέπεις μόνο στην Ελλάδα! Με την ευκαιρία, τις προτομές της παραλίας δεν τις λέρωσε κανείς από πέρυσι που τις καθάρισε ο Δήμος. Φαίνεται ότι τα παιδιά δεν είναι τόσο κακά, όσο θέλουμε να τα βλέπουμε!

  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΦΙΕIΕΣ Η ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ;

Λέει η κυβέρνηση δια στόματος Στουρνάρα: Αν δεν πάρουμε τη δόση κάνουμε στάση πληρωμών, δηλ. πτωχεύουμε. Ωραία, αλλά μέχρι πότε θα μας δίνουν δόσεις για να μην κάνουμε στάση πληρωμών; Φαντάζομαι όχι ες αεί, αφού πολύ σύντομα οι δόσεις θα σταματήσουν και τότε θα πτωχεύσουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στουρνάρα, εκτός κι αν βρούμε  αλλού λεφτά. Που μπορούμε να ψάξουμε; Υποθέτω σε δύο μέρη, στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων ή στην αύξηση της παραγωγής. Από το πρώτο έχουμε πειστεί ότι δεν πιάνουμε τίποτα ή για την ακρίβεια θα μαζέψουμε ρόγες. Από το δεύτερο δεν θα σωθούμε, αφού οι επιχειρήσεις κλίνουν και το εθνικό προϊόν μειώνεται 7% το χρόνο! Ο Στουρνάρας ακούστηκε να λέει στον Τσίπρα στη βουλή, σ εκείνη την ελεεινή αντιπαράθεση, «ότι δεν είναι πολιτικός για να λέει τα συμφέροντα», τότε ας μας πει τα πρέποντα. Ας  μας εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται την ανάκαμψη, όταν έχει επιπέσει σαν κοράκι πάνω στις επιχειρήσεις, τις οποίες κλίνει κατά χιλιάδες, σαν να μην υπάρχει αύριο σ αυτό τον τόπο. Ας μας εξηγήσει το πρόγραμμά του με στοιχεία, γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε αερολογίες που μας πάνε κατευθείαν στον γκρεμό.

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων υπερβαίνουν τα 57 δισεκατομμύρια! Η άποψη του κ. Στουρνάρα και του επιτελείου του, είναι ότι οι Έλληνες έχουν και δεν πληρώνουν. Φαίνεται ότι οι τεχνοκράτες εκτός από ευαισθησίας στερούνται και φαντασίας. Δεν πάει ποτέ το μυαλό τους στο ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει, γιατί οι ίδιοι δεν χρειάστηκε ποτέ να πληρώσουν όταν δεν έχουν. Μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ελαττώθηκαν ή μηδενίστηκαν οι εργασίες των επιχειρήσεων, έμειναν ξενοίκιαστα τα προς εκμετάλλευση ακίνητα, σταμάτησε η χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλ. μειώθηκαν σε βαθμό ασφυξίας τα έσοδα και παρ όλα αυτά η κυβέρνηση απαιτεί υπερβολικούς ποικιλώνυμους φόρους και απειλεί. Την ανέχεια την θεωρεί ποινικό αδίκημα! Με τα μυαλά που κουβαλάν οι πολιτικοί και οι συνοδοιπόροι τεχνοκράτες, η Ελλάδα θα σβηστεί από το χάρτη και καλά θα πάθει αφού όλοι εμείς οι Έλληνες κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!

Ηχοβολέας

Καταχωρήθηκε στα: ΗΧΩ...ΒΟΛΕΣ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*