Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ

| 28 Αυγούστου 2014 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Διαβάζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 24 Αυγούστου άρθρο του δημοσιογράφου Θάνου Τσίρου με τίτλο: Είδος προς εξαφάνιση οι εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες, αποτελούν (οι μικρομεσαίες) το 79% των επιχειρήσεων και απασχολούν μόλις το 18% των εργαζομένων.

Δεν μπορώ να συμπεράνω τι εννοεί ο αρθρογράφος, εγώ όμως καταλαβαίνω τα εξής:

1. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι εκείνες που απασχολούν 1-5 εργαζόμενους, αλλά και εκείνες των 6-20 και παραπάνω, οπότε το σύνολο των εκεί εργαζομένων δεν είναι το 18,62%, αλλά το 37,02% και άνω. Ο αρθρογράφος ξέχασε να υπολογίσει και τον αριθμό των 196301 τουλάχιστον μικροεπιχειρηματιών που εργάζονται σ’ αυτές τις ΜΜΕ και οι οποίοι, σαν κατώτερου Θεού παιδιά, δεν υπολογίζονται από κανέναν ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους ανέργους, μόνο στους φορολογούμενους ή ορθότερα στους ληστευόμενους! Αν οι παραπάνω αριθμοί αθροιστούν, στις ΜΜΕ απασχολούνται 829305 εργαζόμενοι!

2. Ο αρθρογράφος φαίνεται να συμπαθεί τις 252 μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες, κατ’ αυτόν, απασχολούν 385574 εργαζόμενους. Δεν ξεκαθαρίζεται βέβαια αν σ’ αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν άνω των 500 εργαζομένων η κάθε μία, συμπεριλαμβάνονται και οι ΔΕΚΟ με τα γνωστά τους αποτελέσματα!

3. Η ελληνική οικονομία της κρίσης και όχι μόνο, δεν έχει ανάγκη από λογαριασμούς σαν του κ. Τσίρου, διότι εκείνο που ενδιαφέρει είναι πόσοι από τους εργαζόμενους απασχολούνται στην παραγωγή αγαθών και όχι στη διανομή τους. Η Ελλάδα δεν πτώχευσε διότι δεν είχε μεταπράτες αλλά παραγωγούς. Μεγάλο μέρος των ΜΜΕ παράγουν προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης, τα οποία διαφορετικά εισάγονται και πληρώνονται με δανεικά! Αυτή την πραγματικότητα οφείλει να τη γνωρίζει κάθε ένας που ασχολείται με την απασχόληση. Πρέπει επίσης να γίνονται και άλλοι λογαριασμοί, όπως για να απασχοληθούν το ένα εκατομμύριο άνεργοι, πρέπει να ξεκινήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των ΜΜΕ, διότι με τις μεγάλες επενδύσεις τa κουκιά δεν βγαίνουν, αφού για να απορροφηθούν πρέπει να δημιουργηθούν 1000 επιχειρήσεις των 1000 εργαζομένων η κάθε μία! Κάτι τέτοιο μόνο αν είσαι πολιτικός, ίσως και δημοσιογράφος, το συζητάς και το πιστεύεις!

Ας σοβαρευτούν όσοι ασχολούνται με κρίσιμα θέματα και στην προκειμένη περίπτωση, ας σκεφτούμε όλοι ότι χωρίς μεσαία τάξη ειρηνική κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει.

Γεωργόπουλος Απόστολος

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*