ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

| 11 Νοεμβρίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Το σημερινό τρίτο μνημόνιο, σαν χειρότερο των δύο προηγουμένων, θα αποτύχει παταγωδέστερα εκείνων. Σε τι απέτυχαν τα προηγούμενα; ΣΕ ΟΛΑ! Ούτε τις επιχειρήσεις άνοιξαν, ούτε την ανεργία μείωσαν, ούτε το εθνικό εισόδημα αύξησαν, ούτε το δανεισμό περιόρισαν, ούτε την εκροή κεφαλαίων ανάσχεσαν, ούτε τις κοινωνικές ανισότητες άμβλυναν, μόνο τους Έλληνες έκαναν τρομαγμένους και απαισιόδοξους.

Ο λαός, απογοητευμένος από τη διαφθορά που επικρατούσε στο δύο κόμματα που εναλλάχτηκαν στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά και στην ανικανότητα των ΣαμαροΒενιζέλων να αναστρέψουν την κρίσιμη οικονομική κατάσταση, επέλεξε μια αριστερή κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι κάτι μπορούσε να γίνει. Δυστυχώς ο λαός έσφαλε και αυτή την φορά, διότι, στην απελπισία του, παρέβλεψε αρχές της στοιχειώδους λογικής, δηλ. ξέχασε την φιλοσοφία των αριστεροκομουνιστών που είναι «εξουδετέρωση της μεσαίας τάξης και μεγάλο Κράτος για να ελέγχεται ο λαός». Δεν πρόσεξαν οι ψηφοφόροι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κόμμα με ομοιογενείς απόψεις, αλλά συμμάζεμα ετερόκλητων στοιχείων που διαλύθηκαν με την πρώτη βροχή! Δεν πρόσεξαν επίσης, ότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας, ο οποίος, αν και προικισμένος επικοινωνιολόγος (όπως πχ ο Ανδρέας Παπανδρέου), είναι πολύ νέος για να μη μεθύσει από τους εναγκαλισμούς των ισχυρών του κόσμου και να μην αλλάξει απόψεις και πολιτική και να γίνει Τσίπρας-2! Το μνημόνιο αριθ. 3 που η κυβέρνηση υπέγραψε θα αποτύχει παταγωδώς σαν τελείως ανεφάρμοστο για τους Έλληνες, αλλά θα επιτύχει 100% να δικαιώσει τις επιδιώξεις των δανειστών και αρκετών ευρωπαίων, που καιροφυλακτούν το ξεπούλημα!

Είναι απίστευτο πως ο σημερινός Τσίπρας-2 κοιτάζει και αναγνωρίζει τον Τσίπρα-1 από το πρόσφατο παρελθόν, όπου η, μέσα σ ένα χρόνο, αλλαγή του, δεν αποτελεί «Οβίδια μεταμόρφωση» αλλά φτηνιάρικη κολοτούμπα! Ας μη θυμηθούμε τα προεκλογικά προγράμματα και υποσχέσεις, γιατί προκαλούν εμετό, αλλά ας θυμηθούμε μόνο ένα «μουσικοχορευτικό» γεγονός, εκείνο με τον «ζουρνά και την πεντοζάλη», το οποίο επαληθεύτηκε στο ακέραιο με μια μόνο μικρή διαφορά, ότι οι ξένοι παίζουν τον ζουρνά και ο κ. Τσίπρας με τους δύστυχους Έλληνες χορεύουν! Πέρα από την πρόβλεψη, ότι και το τωρινό μνημόνιο θα αποτύχει να βγάλει την χώρα από την κρίση, τολμάω και δύο ακόμα προβλέψεις: 

Η πρώτη είναι ότι θα βγούμε, έστω για ένα διάστημα από την ζώνη του ευρώ, έστω όπως το είπε ο Σόιμπλε, δηλ. με συμφωνία των υπολοίπων και με κάποια οικονομική βοήθεια.

Η δεύτερη είναι πολύ κακή, διότι κάτι μου λέει, ότι με «δημοκρατικές» διαδικασίες δεν θα ανακάμψουμε. Αυτή την απαίσια σκέψη ας την κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. 

Απόστολος Γεωργόπουλος       

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*