ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ … ΧΑΛΙΑ

| 2 Ιανουαρίου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Είναι κακό χρονιάρες μέρες να λέμε και να γράφουμε δυσάρεστα, αλλά είναι χειρότερο να ελπίζουμε αδικαιολόγητα, για να μην χαλάσουμε την καλή διάθεση των ημερών, άλλωστε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί θα μυρίζουν αύριο περισσότερο.

Διαβάζω ποια  περιουσιακά στοιχεία της χώρας πουλήθηκαν τον χρόνο που έφυγε και ποια ετοιμάζονται να πουληθούν το 2017.

Πουλήθηκαν: Pharmathen στην βρετανική BC Partners, Υαλουργεία Yiula στην πορτογαλική BA Vidro, Αγροτική Ασφαλιστική στην γερμανική Ergo Insurance Group, Πενταπλάστ στην βελγική Ravago Group, Δέλτα Χημική επίσης στην Ravago Group, Hellenic Seaways στην ιταλική Grimaldi, ο ΟΛΠ στην Cosco, Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΧΕ στην Apollo Investment Hold Co., Hilton Αθηνών στην Home Holdings Συμμετοχών ΑΕ(συμμετέχει και η τουρκική D-Marine Investments Holding B.V.).

 Ψηφίστηκαν από τη Βουλή δύο μεγάλες συμβάσεις για το 14 περιφερειακά αεροδρόμια και η έκταση του άλλοτε αεροδρομίου Ελληνικού και όπου να ναι τελειώνουμε και μ αυτά.

Στο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, υπάρχει από τους δανειστές εποπτικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου δεν είναι έλληνας, αλλά ο κ. Jacques Le Pape, και ετοιμάζονται οι διαδικασίες για την πώληση της ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, αρκετών ακόμα αεροδρομίων και  λιμανιών, ενώ οι δανειστές πιέζουν για να μπουν κι άλλα στην λίστα για πώληση!

Πέραν από τα παραπάνω, υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρότερων επιχειρήσεων που πουλήθηκαν σε ξένα συμφέροντα.

Την κατάσταση χειροτερεύει η μετανάστευση μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, όπως η Coca-cola και Στασινόπουλος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων, ενώ η πλειοψηφία των εναπομενόντων επιχειρήσεων μετά μανίας πωλούνται ή ξεπουλιούνται, αφού δεν υπάρχουν αγοραστές.

Συνέπεια των παραπάνω είναι η μείωση του εθνικού προϊόντος, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, που μόνο η αύξησή του μπορεί να μας σώσει!

Αγαπητοί συν-έλληνες πρέπει να αφήσουμε επί τέλους τον ωχαδερφισμό και να σκεφτούμε που μας πάνε και τι θα γίνουμε, εμείς, τα παιδιά μας και η Ελλάδα. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν, το τραγικό που οι πολιτικοί μάς αποκρύπτουν, ότι το χρέος μας διέπετε από το βρετανικό, όχι από το ελληνικό, δίκαιο και αρμόδια είναι, όχι τα ελληνικά, αλλά τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Την αλλαγή αυτή την δέχτηκε η οικουμενική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου! Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι αυτό σημαίνει, ας ρωτήσει.

Περισσότερο πρέπει να προβληματιστούν, όσοι πιστεύουν και ελπίζουν, ότι ανάμεσα στους πολιτικούς που έχουν διαχειριστεί τις τύχες μας μέχρι σήμερα, υπάρχουν σωτήρες.

Η ΗΧΩ       

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*