ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΗΝΗ!

| 18 Σεπτεμβρίου 2017 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Ώρα 01.45΄το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτέμβρη, στο νησάκι Αταλάντη, στη είσοδο του λιμανιού του Πειραιά, βυθίστηκε το 45 ετών δεξαμενόπλοιο, με φορτίο mazut και η διαρροή άρχισε να καταστρέφει την περιοχή. Από τις πληροφορίες των εφημερίδων και την παράθεση των γεγονότων,  φαίνεται ότι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, δηλ. το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν κατάλαβαν το μέγεθος της απειλής και καθυστέρησαν να λάβουν επειγόντως τα επιβαλλόμενα μέτρα. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να εκτιμήσω την δυνατότητα περιορισμού της ρύπανσης της περιοχής, αλλά λογικό φαίνεται η εργασία να ήταν ευκολότερη για τα μέσα περισυλλογής, αν βρίσκονταν αμέσως στο σημείο εκροής, από το να κυνηγάνε μετά από μέρες το πετρέλαιο και τις πίσσες στη Σαλαμίνα, στο Φάληρο, στη Γλυφάδα και στη Βουλιαγμένη. Ο αρμόδιος υπουργός στις εμφανίσεις του δεν φαίνεται ιδιαίτερα ταραγμένος, ούτε φυσικά αισθάνεται υπεύθυνος, η κυβέρνηση δεν ανησυχεί, ο Σαρωνικός βρομάει πετρέλαιο και οι ακτές εμφανίζουν θλιβερή εικόνα! Όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ασχολούνται με το αν ίσχυαν τα χαρτιά του σαπιοκάραβου, αλλά κανένας με το γιατί οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν αμέσως από το πρωί της Κυριακής να αποφευχθεί η διαρροή του πετρελαίου και η καταστροφή του Σαρωνικού!  Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται, ότι οι πολιτικοί δεν είναι ικανοί να δρουν άμεσα και ψύχραιμα όπου επιβάλλεται, αλλά τρέχουν αιφνιδιασμένοι πίσω από τα γεγονότα!     

Τώρα η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τους φταίχτες με κάτι ΕΔΕ και άλλες σαχλαμάρες, ενώ οι υπουργοί ευφυολογούν όπως: Κουρουμπλής «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος»; Μικρός άκουγα να λένε, ότι δέκα ξυλιές σε ξένο πισινό πονάνε λιγότερο από μία στον δικό μας. Με βαριά καρδιά, για γνωστό λόγο, θα συνιστούσα στον κ. Κουρουμπλή να πάει με κάποιον στην παραλία και να τον ρωτήσει τι βλέπει, τότε ίσως καταλάβει αν ο κόσμος πρέπει να κάνει μπάνιο! Σαντορινιός, «..σε 20 μέρες οι ακτές του Σαρωνικού θα είναι καθαρότερες από πριν», δηλ. θεωρεί ευκαιρία την καταστροφή για την αναβάθμιση της περιοχής! Φάμελλος, « ..δεν θα χαρακτήριζα καταστροφή, είναι ένα περιβαλλοντικό ατύχημα σε θαλάσσια περιοχή». Ο άνθρωπος παραλληλίζει την ρύπανση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι δεν την θεωρούν  καταστροφή, αλλά ένα πολιτικό ατύχημα!    Σιγά τώρα μην υπάρξει ευθύνη και υπεύθυνοι  για το βούλιαγμα ενός σαπιοκάραβου, εδώ οι πολιτικοί και οι διοικούντες βούλιαξαν την Ελλάδα και είναι αθώοι!

Για την ώρα και για πολλή καιρό, οι παράκτιοι θα … απολαμβάνουν το άρωμα του πετρελαίου, οι κολυμβητές θα αλλάξουν παραλίες αν μπορούν, οι ψαράδες θα φυλάξουν τα καλάμια τους για του χρόνου, οι γλάροι θα γίνουν καλιακούδες και ο κ. Κουρουμπλής θα απολαμβάνει ανέμελα τον υπουργικό του θώκο! Όσο για τα ψάρια κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει να βγουν ξανά οι «βιντζότρατες», όπως είναι η φρέσκια ονομασία της ανεμότρατας, στη θάλασσα, ώστε όσα ψάρια στην απελπισία τους πάνε στα βαθιά, να τα περιμένουν εκεί!

Τίποτα καινούργιο, απλά μια ακόμα γεύση από σύγχρονη Ελλάδα!

Και μια παρατήρηση. Στην παραλία του Φαλήρου, από το κτίριο Φλοίσβος και για αρκετή απόσταση, τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα για να εμποδίζουν το πετρέλαιο να πλησιάζει στην ακτή. Δυστυχώς την Δευτέρα 18 το απόγευμα, η ρύπανση μέσα από το φράγμα ήταν πολύ περισσότερη απ ότι έξω.

Απόστολος Γεωργόπουλος

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*