ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ MY DOLPHIN CLUB ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!

| 27 Νοεμβρίου 2023 | 1 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από το 2016, το Σωματείο My Dolphin Club δίνει τον δικό του αγώνα για τη διάσωση των Δελφινιών. Γιατί με κάθε του κίνηση, επιβεβαιώνει πόσο σημαντικά πράγματα μπορεί να επιτευχθούν κάτω από το πρίσμα του ομαδικού πνεύματος και της αγάπης.

Με το ίδιο ομαδικό πνεύμα, δεκάδες μέλη του My Dolphin Club συμμετείχαν για 7η χρονιά στο Μαραθώνιο των 5 χλμ. που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Πλήθος μελών και υποστηρικτών του My Dophin Club κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα ακόμα σημαντικό σκοπό ενώ τα υπέροχα μπαλόνια σε σχήμα δελφινιού κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Η Ιδρύτρια Ευαμαρία Ζούππα  μίλησε στο κανάλι της ΕΡΤ που βρισκόταν εκεί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την υποστήριξη του κόσμου και σκοπεύουμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά για να προστατεύσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα δελφίνια».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις του My Dolphin Club είναι οι 20.500 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό, για τη δημιουργία νομοθεσίας, η οποία θα απαγορεύει την αιχμαλωσία των κητωδών στην Ελλάδα.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές φιλοζωικές διαμαρτυρίες, αλλά και εκπαιδευτικά βίντεο όπως το «Ελευθέρωσε το Φίλο σου» σε συνεργασία με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα οποία ενημερώνουν τον κόσμο για τις συνθήκες αιχμαλωσίας των δελφινιών.

Με αυτή τη λογική, το My Dolphin Club και η ιδρύτριά του, Ευαμαρία Ζούππα συνεργάστηκε με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Ελπίδα Μηναδάκη για τη δημιουργία του παιδικού βιβλίου με τίτλο «Η Διάσωση της Νεραυγής» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, το οποίο μέσα από την ιστορία ενός πανέξυπνου και παιχνιδιάρικου δελφινιού, τη Νεραυγή, τα παιδιά μαθαίνουν για τις αξίες της ελευθερίας.

Με αυτόν τον τρόπο τα μηνύματα του My Dophin Club έχουν ήδη ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μέσα από δεκάδες παρουσιάσεις σε σχολεία, τα ακριτικά νησιά, αλλά και το εξωτερικό, καθώς το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά. Και ο αγώνας, για να κολυμπάνε τα δελφίνια στους ωκεανούς ελεύθερα, συνεχίζεται!

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

1 Comment on "ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ MY DOLPHIN CLUB ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Απόστολος Γεωργόπουλος λέει:

    Κυρία Ζούπα, κουράγιο στην προσπάθειά σας. Η φύση κακοποιείται και απειλείται, αλλά δυστυχώς έχει την δυνατότητα να εκδικείται και το κάνει. Αν μιλήσουμε για τους Έλληνες, έχουμε τρομερές ικανότητες να περιφρονούμε και να καταστρέφουμε αυτή την θαυμάσια φύση που μας φιλοξενεί, μολύνουμε στεριά και θάλασσα, ενώ σκοτώνουμε, λες από ζήλια, ότι ωραίο υπάρχει, μαζί και τα δελφίνια. Η αλλαγή νοοτροπίας δεν γίνεται με τη μία, αλλά σταγόνα-σταγόνα, με υπομονή και επιμονή.
    Η ανάρτηση “Ηχώ του Φαλήρου”, είναι στην διάθεσή σας με τις λίγες δυνάμεις που έχει, μια και δεν αποτελεί κερδοσκοπική επιχείρηση, ούτε αποβλέπει κάπου, αφού από εμένα συντηρείται και από αίσθημα ευθύνης προς την ζωή, υπάρχει.
    Πάλι τις ευχές μου για επιτυχία

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*