Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΑΙΞΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ … ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

| 17 Μαΐου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Όταν τον Γενάρη ο κόσμος επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση, το έκανε για δύο λόγους, ο ένας ήταν η αγανάκτηση για την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλ. των αρχηγών των δύο κομμάτων που επί 40 και πλέον χρόνια κατέστρεφαν την χώρα, ο άλλος λόγος ήταν η εντύπωση ότι οι αριστεροί ξέρουν να διαπραγματεύονται, ικανότητα που έλλειπε παντελώς από τους προηγούμενους. Δυστυχώς η κυβέρνηση τις 100 πρώτες ημέρες απέδειξε ότι δεν γνωρίζει πολλά πράγματα από παζάρι, αλλά μόνο από αλαζονεία. Τα δεδομένα ήταν απλά και γνωστά: Δεν παράγουμε τίποτα, χρωστάμε πάρα πολλά και χρειαζόμαστε κι άλλα για να ζήσουμε! Τα χωρίς πείρα στελέχη της κυβέρνησης, έκατσαν ψιλά στο τιμόνι του μισοβουλιαγμένου καραβιού και άρχισαν να κάνουν μανούβρες ανάμεσα στις ξέρες. Οι υπουργοί έκατσαν απέναντι στους δανειστές και απαίτησαν με άκομψο τρόπο, εκείνοι, οι δανειστές, να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και την εντολή του ελληνικού λαού! Αποτέλεσμα όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής να είναι εναντίον μας. Οι υπουργοί δεν στερούνται μόνο πείρας, αλλά και νοημοσύνης. Μόνο ένας ανόητος πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει δανεισμό και βοήθεια με «αγένεια και μαγκιές». Οι υπουργοί δεν γνωρίζουν την διαπραγματευτική γλώσσα των ευρωπαίων, ούτε και τους κανόνες λειτουργίας των θεσμών, το δε χειρότερο, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι μια αριστερή κυβέρνηση και συνδιαλέγεται με  κυβερνήσεις που όλες είναι δεξιές και αρνητικά προκατειλημμένες απέναντι της. Ο κ. Βαρουφάκης που κυρίως εκπροσώπησε την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κουβάλησε μαζί του υπεροψία και αλαζονεία, με συνέπεια να εισπράξει τις ειρωνείες, ακόμα και τις ύβρεις των ευρωπαίων! Ακόμα είναι αναρτημένη στην «ΗΧΩ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ» φωτογραφία του κ. Βαρουφάκη με τα σχόλιά μας κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Ντάισελμπλουμ, αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβε τίποτα, διότι παρίστατο στις συναντήσεις  σαν «μέτριος γόης» μ ένα αδικαιολόγητο σύνδρομο ανωτερότητας και όχι σαν υπουργός μιας χώρας.

Στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομική και όχι μόνο κατάσταση έχει χειροτερέψει δραματικά, τα ταμεία και οι τσέπες έχουν στραγγίσει, οι εναπομείνασες ανοιχτές επιχειρήσεις ασφυκτιούν, η πληρωμή των μισθών και συντάξεων είναι αμφίβολη για τους αμέσως επόμενους μήνες, ενώ η χώρα είναι μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας.

Στα χείλη όλων μας είναι η ερώτηση τι θα γίνει; Δύο πράγματα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, το ένα και πιθανότερο να συμβιβαστεί με τους όρους των δανειστών, οι οποίοι όροι θα είναι δυσμενέστατοι και οι «κόκκινες γραμμές» θα μείνουν στα συρτάρια των επιπόλαιων και στα ακριβά σακάκια του κ. Βαρουφάκη. Το άλλο που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση, είναι να φύγει η χώρα πτωχευμένη από την ΕΕ (όχι μόνο από την ευρωζώνη, αυτό μάλλον δεν γίνεται). Την έξοδο πολλοί την αναφέρουν, αλλά κανείς δεν λέει τις συνέπειες με το όνομά τους, ότι το μη διαχειρίσιμο χρέος μας θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, ότι υπάγεται στο Βρετανικό Δίκαιο του οποίου οι αποφάσεις είναι άμεσες και εκτελεστές, ότι από μια πτωχευμένη χώρα κανείς δεν αγοράζει ούτε πουλάει, δηλ. ούτε οι αναρχικοί δεν θα μπορούν να κατασκευάσουν «βόμβες μολότοφ» λόγο έλλειψης χρημάτων και υλικών!

Ο λαός δυστυχώς εξακολουθεί να σκέφτεται ανόητα και δεν βλέπει την αρκούδα που μπήκε και χορεύει στην αυλή του. Η κυβέρνηση πρέπει να πιεστεί για ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και αφού και όπως το επιτύχει, να επιδιώξει την επανεκκίνηση της διαλυμένης παραγωγικής διαδικασίας, διότι μόνο εκεί, δηλ. στην παραγωγή, βρίσκονται τα «ξύλινα τείχη» που μπορούν να μας σώσουν,  διαφορετικά θα φύγει σύντομα και θα επανέλθουν χειρότεροι οι ηθικοί και φυσικοί καταστροφείς της χώρας για να συνεχίσουν με τα «πρωτογενή πλεονάσματα»!

Γεωργόπουλος Απόστολος       

            

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*