ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

| 7 Φεβρουαρίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

 

Στην προεκλογική περίοδο, όλοι οι πολιτικοί κάνουν εσκεμμένα λάθη και δίνουν απραγματοποίητες υποσχέσεις, γιατί αυτά προτιμάνε ν’ ακούνε οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν φημίζονται για την υψηλού επιπέδου ευθυκρισία τους, ούτε τα έχουν καλά με τον ρεαλισμό. Να μερικά από τα επικίνδυνα λάθη:

  1. Το κούρεμα του χρέους, μας έφερε αντιμέτωπους με όλους τοις Ευρωπαίους που μας έχουν δανείσει.  Ασφαλέστερο θα ήταν να ζητάμε ελάφρυνση του  χρέους, με την οποία αρκετοί θα συμφωνούσαν κι εμείς θα επιτυγχάναμε το επιδιωκόμενο.
  2. Το μεγάλωμα του Κράτους, παραβλέποντας, ότι το μεγάλο κράτος μας κατέστρεψε κι εκεί φαγώθηκαν τα περισσότερα των δανείων.
  3. Η διακήρυξη περί καταργήσεως συλλήβδην όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι άλλο πούλημα και άλλο ξεπούλημα. Το ορθό θα ήταν να υποστηρίξει η Κυβέρνηση τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μπορούν να επανελεγχθούν. Με τον άγαρμπο τρόπο που τέθηκε το θέμα, είχε σαν αποτέλεσμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στραφεί εναντίον μας.
  4. Η επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων από το Δημόσιο, αντί του ορθού να εκδιωχτούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες από τους υπάρχοντες σήμερα.

Είναι διαπραγματευτικό λάθος να βάζεις όλους τους ισχυρούς εναντίον σου σε μια περίοδο που πρέπει να ακροβατείς σε τεντωμένο σχοινί, για να περάσεις απέναντι.

Η άρνηση υποταγής επιβάλλεται, οι λεονταρισμοί περιττεύουν. Ο σκληρός Σόιμπλε είπε μια σωστή φράση, ότι «ο καθ’ ένας ενδιαφέρεται για την πόρτα του». Εμείς σήμερα είμαστε στην Ευρώπη μικροί και αδύναμοι, ας προσπαθήσουμε πρώτα να σταθούμε στα πόδια μας και μετά βλέπουμε πως θα επηρεάσουμε τους άλλους

Ο Βαρουφάκης είναι διαπραγματευτής με πολλές αρετές, ας προσέξει όμως ο ίδιος και η κυβέρνηση να μην «καεί», πριν την ώρα του.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της, χωρίς αυτό να σημαίνει εγκατάλειψη της θέσης ενός σκληρού και διεκδικητικού διαπραγματευτή.  Η φρασεολογία της ΝΔ περί «κολοτούμπας», αποτελεί ανοησίες ανίκανων διαπραγματευτών, όπως υπήρξαν τα στελέχη της. Εσείς κάνετε αυτό που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα και τον λαό της, γιατί από το τελικό αποτέλεσμα θα κριθείτε και όχι από τις βλακείες των αντιπάλων σας, οι οποίοι «δούλεψαν» πάνω από σαράντα χρόνια για μας οδηγήσουν στη σημερινή καταστροφή.

Γεωργόπουλος Απόστολος    

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*