ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ!

| 26 Οκτωβρίου 2015 | 0 Comments
Print Friendly, PDF & Email

Τέσσερες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, Ιρλανδία-Πορτογαλία-Ισπανία-Ελλάδα και μία παρακάτω, το Ισραήλ, βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια σε δύσκολη οικονομική κρίση. Οι τέσσερες από αυτές τις χώρες, πλην της Ελλάδας, ξεπέρασαν την κρίση και βρίσκονται στον δρόμο της ανάπτυξης. Και οι τέσσερες αυτές χώρες ακολούθησαν την ίδια πολιτική, «αύξησαν την παραγωγή τους». Η Ελλάδα έκανε το αντίθετο, «μείωσε την παραγωγή της» και μάλιστα με επικίνδυνα γρήγορους ρυθμούς, ξεπερνώντας συνολικά την 6ετία το 30%! Το αποτέλεσμα είναι τραγικό και γίνεται κάθε μέρα χειρότερο, αφού για να ζήσουμε χρειαζόμαστε δάνεια και υποταγές. Γεννάται το ερώτημα γιατί συνέβη αυτό; Η απάντηση είναι απλούστατη και ανεπιθύμητη: Γιατί ο λαός είναι ανόητος και οι πολιτικοί καιροσκόποι.

Γιατί ο λαός είναι ανόητος; Διότι πιστεύει τους δημαγωγούς, τους ψεύτες και τους κλέφτες, ενώ με τίποτα δεν ανέχεται ν ακούει τα πρέποντα, αλλά μόνο τα μικροσυμφέροντα, δεν του αρέσει να εργάζεται αλλά μόνο να απασχολείται, δεν του αρέσει να παράγει αλλά μόνο να καταναλώνει. Επιδίωξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι να μισθοδοτούνται από το δημόσιο και να πάρουν σύνταξη στα νιάτα τους. Κανένας ποτέ δεν σκέφτεται που θα βρεθούν τα λεφτά για να ζήσει αφού τίποτα (που να τρώγεται) δεν παράγει, ούτε από πού θα παίρνει σύνταξη όταν οι πολιτικοί του άδειασαν τα ταμεία με τα «δομημένα ομόλογα» και με άλλες λαθροχειρίες, ούτε που θα απασχολείται όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν. Δεν απασχολεί τον λαό το ότι 228.000 νέοι επιστήμονες, δηλ. άνθρωποι που μορφώθηκαν με έξοδα από τη δική του τσέπη, έφυγαν για το εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ οι ξένοι τρίβουν τα χέρια τους που τους βρίσκουν έτοιμους και «τσάμπα»!

Γιατί οι πολιτικοί είναι καιροσκόποι; Διότι η πολιτική είναι ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα, χωρίς κεφαλαιακή επένδυση και επιχειρηματικό κίνδυνο, με σίγουρα κέρδη, αφού κανένας δεν τελείωσε εκεί την σταδιοδρομία του φτωχότερος απ ότι την ξεκίνησε. Οι επαγγελλόμενοι την πολιτική είναι σε μεγάλο ποσοστό γόνοι πολιτικών οικογενειών, δημιουργήματα των κομματικών αυλών, μέτριοι επαγγελματίες, φιλόδοξοι διαπλεκόμενοι, καιροσκόποι και άλλοι, ποτέ άριστοι. Τα απαραίτητα προσόντα των πολιτικών είναι η ασυνέπεια και η πειθώ, με κορυφαία παραδείγματα τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί ξεχνάμε εκείνα που έλεγε ο Παπανδρέου σε σχέση μ εκείνα που έκανε, όπως κι εκείνα που λέει κάθε μέρα ο Τσίπρας σε σχέση μ αυτά που κάνει; Γιατί ξεχνάμε ότι ο Παπανδρέου μας έλεγε ότι «έδιωχνε» τους Αμερικάνους, οι οποίοι ποτέ δεν έφυγαν, αποκαλούσε «την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», αλλά σ αυτούς στηριζόταν κι απ αυτούς δανειζόταν και χρέωνε τον «περήφανο ελληνικό λαό» με τεράστια χρέη για να αμείβει τους ψηφοφόρους του και τα κομματόσκυλα; Γιατί ξεχνάμε το Διάγγελμα της Θεσσαλονίκης του κ. Τσίπρα, τα σκισμένα μνημόνια, τους ζουρνάδες και την πεντοζάλη, το επαχθέστατο μνημόνιο 3, την Τρόικα που έγινε Τετράικα τις φαιδρότητες των Βαρουφάκιδων και των Στρατούλιδων, τις ανοησίες των Λαφαζάνιδων και ακόμα ελπίζουμε; Μήπως ελπίζουμε ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία των αριστερών (όπως αποκαλούνται) που κυβερνούν τώρα ή των δεξιών (όπως αποκαλούντο) που κυβερνούσαν επί 10ετίες κατά άθλιο τρόπο; Άλλοι μια απόδειξη ότι είμαστε ανόητοι και δεν μας πρέπει τίποτα καλύτερο από την σημερινή μας μιζέρια!

Υπάρχει θεραπεία της αρρώστιας μας; Και βέβαια υπάρχει και μάλιστα ανέξοδη: Να κλεινόμαστε 1΄ την ημέρα σ ένα σκοτεινό δωμάτιο και να σκεφτόμαστε τα προσωπικά μας λάθη. Αν τα ανακαλύψουμε, τα υπόλοιπα θα διορθωθούν από μόνα τους.  Δυστυχώς αυτοκριτική δεν σηκώνει ο τράχηλος του υπερήφανου Έλληνα!!!

Απόστολος Γεωργόπουλος         

Καταχωρήθηκε στα: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
×

Αναρτήστε ένα σχόλιο

*